VIDEO: Vršac i dalje potopljen

Potok Mesić koji prolazi kroz čitav Vršac i ima čak 19 mostova neprestano raste čitav dan, a oko 18 časova počeo je da se izliva na nekoliko mesta u gradu.
Potok Mesić koji prolazi kroz čitav Vršac i ima čak 19 mostova neprestano raste čitav dan, a oko 18 časova počeo je da se izliva na nekoliko mesta u gradu.

Vrščani koji žive u blizini potoka Mesić, koji je čitavim tokom stigao do visine mostova, počeli su da postavljaju džakove. Međutim, voda se iz Mesića izlila u ulici Cara Lazara, ali i u Sinđelićevoj koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada.

Prema poslednjem saopštenju štaba za vanredne situacije, brana na Mesiću nije ugrožena i voda se još uvek nalazi u liniji redovne odbrane od poplava. Ove brane drže po 800 000 m3 vode i štite grad. Inače, u Vršcu još nije proglašena vanredna situacija.

Aktiviran je telefon Opštine Vršac za hitne pozive 800-533 na koji sugrađani mogu da prijave poplavljena domaćinstva, potraže pomoć vezanu za evakuaciju ljudstva, potraže pomoć i asistenciju komunalnog odeljenja; zatraže džakove sa peskom za odbranu od poplave kao i za sve hitne potrebe vezane za posledice od prekomerne vode.

Štab za vanredne situacije u stalnom je zasedanju, a prema informacijama do podneva je palo preko 200 litara na metar kvadratni, što je više nego za ceo prosečno kišovit mesec.

Takođe, prema informacijama sa terena, put Vršac - Veliko Središte je zbog vode neprohodan za putnička vozila. Ulica Stevana Nemanje je teško prohodna, kritične su raskrsnice kod Vršačke pivare i kod gradske pijace. Podvožnjak na beogradskom putu je i dalje zatvoren.

Veliki broj gradskih ulica je još od noći pod vodom, u dosta kuća probila je voda, pa se veliki broj građana sa njom bori još od ranih jutarnjih sati. Inače, ulicama je voda plivala več nakon sat vremena od početka jakog nevremena koje je naišlo sinoć oko 23 časa. Štetu je pretrpela i Opšta bolnica u Vršcu, a šteta je nastala na infektivnom odeljenju i odeljenju nefrologije sa hemodijalizom. Trenutno je ugrožen rad sa pacijentima na hemodijalizi, kao i boravak ležećih pacijenata na odeljenju nefrologije. Voda se na nekoliko mesta vraća na kanalizacioni šaht, a nivo vode dostiže i 20 centimetara u kućištu lifta. Najugroženija je kotlarnica koja se nalazi u suterenu zgrade, u kojoj je nivo vode 1.5 metar. U zgradi ispod ambulante, u liftu za transport hrane nalazi se voda dubine oko 1 metar.

Prokišnjava i mikrobiološka laboratorija, onkologija, ortopedija, upravna zgrada i zgrada za administraciju. Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Danijela Stanković Baričak i vd direktora Fonda za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković će sutra u 15 sati posetiti ovu ustanovu, kako bi zajedno sa rukovodstvom što hitnije pronašli rešenje za saniranje posledica vremenske nepogode u Opštoj bolnici.

Trenutno se čeka saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije, prve procene štete, ali i prognoza za naredne sate. Inače, kiša u Vršcu je prestala da pada oko 13 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".