Vrbas: Direktor zaposlenima uveo stimulaciju za špijuniranje

V.d. direktora JKP "Standard" u Vrbasu Radomir Čurović doneo je odluku da svakog radnika koji kolegu fotografiše ili snimi kako krši radnu disciplinu, nagradi sa 10 odsto povišice.
V.d. direktora JKP "Standard" u Vrbasu Radomir Čurović doneo je odluku da svakog radnika koji kolegu fotografiše ili snimi kako krši radnu disciplinu, nagradi sa 10 odsto povišice.

Direktor koji se u toku devetomesečnog obavljanja dužnosti na čelu vrbaskog komunalca proslavio famoznom odlukom o naplati "grejanja preko komšijskog zida" građanima koji su se odjavili sa grejne mreže JKP-a "Standard", ovih dana je uveo "stimulaciju za špijuniranje".

- Zaposlenima u JKP-u Standard koji prijave, fotografišu ili snime druge zaposlene koji u toku radnog vremena ne nose propisanu odeću za zaštitu na radu, borave u ugostiteljskim objektima ili se radi obavljanja privatnih poslova nalaze van radnog mesta, uvećaće se mesečna zarada za 10 odsto - stoji u odluci koja je osvanula na oglasnoj tabli preduzeća.

Kopiju odluke pokazao je prisutnima na poslednjoj sednici SO Vrbas opozicioni odbornik Dragan Stijepović (NDS). - I meni je, kao i vama, bilo teško da poverujem u ovo. Ovo kao da je izašlo iz pera autora 'Balkanskog špijuna'. Ne znam da li je direktor svim radnicima obezbedio neophodnu opremu kako bi imali jednake šanse da osvoje bonus? - našalio se Stijepović.

Predsednik Samostalnog sindikata u preduzeću Mirko Deretić kaže da radnici i pored teške finansijske situacije nisu spremni da prijavljuju svoje kolege. - Pitam se i kako bi. Većina ima obične telefone bez kamere, a nemaju ni fotoaparate - kaže Deretić.

Advokat Vesna Stojković kaže da su joj se ovim povodom već obratili neki zaposleni iz vrbaskog komunalca. - Bila sam potpuno šokirana kada su mi objasnili o čemu je reč. Neovlašćeno fotografisanje i snimanje, kao i objavljivanje drugim licima je krivično delo po više osnova za zaprećenom zatvorskom kaznom do tri godine. Neverovatno je što ih na ovakav nezakonit poduhvat inspiriše direktor javnog preduzeća - kaže Stojkovićeva.

Direktor nije bio dostupan za komentar.

  • radnik 40 GODINA u jkp standa

    16.08.2014 15:04
    stvarno svasta?!
    ovo je strasno,VELIKA VECINA OVDE ILI RADI ZA STRANSKU NA VLASTI(SNS) ili su stvarno debili i nenormalni ljudi.
    PA ZAR JE NORMALNO AKO SE SPIJUNIRA I SVE DRUGO RADI SEM OOSTALOG.
    ja bih iskreno pozelio ALI STVARNO ISKRENO I NJAVECEM NEPRIJATELJHU DA NEKO RADI U OVOM PREDUZECU BAR 2-3 MESECA,.PA DA ONDA SLOBODNO PRICA.Ja radim u ovoj firmi 40 godina,i nikada i nigde ovakvih budala,nisam ni video ni doziveo niti cuo,ovakav rad da postoji.
    NE POSTIJI NI SINDIKAT,NITI RADNICI,samo poslusnici,sefovi(bez ikakvog radnog iskustva),sa direktorom najvecopm lopuzom 21.stoleca.O NJEMU PISE NA INTERNETU KAKAV JE.
    VAZNO DA JE ZHAPOSLIO 20 SVOJIH LJUDI,NA KIZMISLJENA RADNA MESTA(PIAR,SEF MARKETINGA I SL.)
  • Suncica

    15.08.2014 11:23
    Bilo bi idealno da se svi zaposleni u JKP Standardu posalju na mesec dana rada kod privatnika, pa bi tada cenili svoj posao i radno mesto za koje smatraju da im je nasledstvom dodeljeno!
  • mirkoderetic

    07.08.2014 20:19
    budalastine
    ovo je necuveno,radnicima kasni plata.,ne placa se doprinosi za platu,ne uplacuje se za kredite radnicima iako ima s eodbije od plate.
    U UPRAVI PRIMILI 20 NOVIH RADNIKA
    a radnike po r.j.namagarcili,da rade od 5 ujutro
    svaki dan,
    tako treba GLASALI STE ZA SNS
    ZA LUDAKE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".