Vrbas: "Špijunirajte funkcionere tokom radnog vremena"

Nakon što je u javnost procurela neobična taktika direktora vrbaskog JKP "Standard" Radomira Čurovića da uvede red u preduzeće, lokalna samouprava najavila je da će preispitati zakonitost ove odluke.
Nakon što je u javnost procurela neobična taktika direktora vrbaskog JKP "Standard" Radomira Čurovića da uvede red u preduzeće, lokalna samouprava najavila je da će preispitati zakonitost ove odluke.

Predsednik opštine Bratislav Kažić iz SNS, na čiji je predlog Radomir Čurović izabran, rekao je da će se lokalna vlast pozabaviti najnovijim potezom direktora. - Trenutno sam na godišnjem odmoru, ali čim se vratim 11.avgusta preispitaćemo koliko je zakonit ovakav potez - rekao je Kažić. S druge strane, Milan Stanimirović, odbornik Nove demokratske stranke, kaže da ne očekuje mnogo od vladajuće koalicije.

- Paradoksalno je što oni istog direktora smatraju svojim najboljim rešenjem, iako je već nizom odluka privukao samo negativnu pažnju. Za mene je posebno neverovatno što se radnici nisu pobunili. Nekada su se solidarisali i bunili kad god su im prava bila ugrožena, a sada ćute - ogorčen je Stanimirović, čija je odbornička grupa tokom direktnog prenosa sednice pozvala sve Vrbasane da počnu da fotografišu i snimaju opštinske funkcionere kad god ih vide u kafićima tokom radnog vremena ili kada se voze službenim automobilima.

- Mi nemamo pare iz javne kase da ponudimo bonus, ali ako ima zainteresovanih građana poziv je otvoren - rekao je Dragan Stijepović, odbornik NDS. Zanimljivo je da zaposleni u JKP "Standard" ne žele javno da se šale na račun "bonusa za špijunažu". - Ljudi se boje da ne izgube posao, ali i šta ako neko završi na optuženičkoj klupi zbog neovlašćenog snimanja? Ma, ovo je bruka. Čak i ako direktor ima dobre namere, način mu je loš. Sad se radnici šale pa telefonom razmenjuju repliku 'Soko zove orla', ali ko nam garantuje da to niko neće snimiti i dati direktoru - kaže jedan radnik, koji je želeo da ostane anoniman.

  • MIRKO

    08.08.2014 08:04
    oterajte budalu
    SRAMOTA ZA OPSTINU VRBAS,
    DA ZAPOSLE,I POSTAVE COVEKA IZ KULE,koji je upropastio opstinu Kula, a koji je doveo svog coveka za tehnickog direktora iz Kule gosp.Bozovica,pa finan.direktora Farkov M.pa zamenika direk.KakarasI.i tako dalje,zaposlio bezbroj ljudi,a sad hoce da otpusti stalno zaposlene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".