Ubici Tijane Jurić određen pritvor

Viši sud u Subotici odredio je protekle noći pritvor Draganu Đuriću (34) osumnjičenom za ubistvo 15-godišnje Tijane Jurić iz tog grada.

Viši sud u Subotici odredio je protekle noći pritvor Draganu Đuriću (34) osumnjičenom za ubistvo 15-godišnje Tijane Jurić iz tog grada.

Saslušanje je trajalo do jedan sat posle ponoći, a pritvor mu je određen po četiri zakonska osnova, rekla je sekretar Višeg suda Jelena Bogovac Zelić. Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne, zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Đurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu okružnog zatvora u Subotici. On se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Uhapšen je u noći između srede i četvrtka, a u policiji je priznao da je počinio ubistvo i policajce odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Tijana Jurić sahranjena je u petak na subotičkom pravoslavnom groblju.

  • @nebitan lik

    09.08.2014 13:37
    sud
    Ne određuje pritvor tužilac već sud na predlog tužioca... čisto kad već daješ sebi za pravo da nekog ispravljaš. Pozdrav...
  • nebitan lik

    09.08.2014 12:24
    majo
    Cisto da te ispravim! 48 h je policijsko zadrzavanje i za to vreme tuzilac odlucuje da li ce mu odrediti pritvor a pritvor se odredjuje do 30 ili 60 dana. po isticanju se odredjuje opet i tako sve dok presuda ne bude pravosnazna
  • Maja

    09.08.2014 10:37
    @lepa luda
    dok se istraga ne zavrsi odredjuje se zadrzavanje na 24 ili 48 sati. ne moze duze. i naravno da ce ga odmah posle prebaciti u zatvor, kako mozes tako da lupetas gluposti,bas bi ga pustili...Gospode Boze.ako ti napisem nesto drugo nece mi objaviti komentar. i kaze se "nekoliko dece" a ne "nekoliko deteta".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.