LSV traži da naprednjaci i demokrate dođu do konsenzusa

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV-a, kaže da ta stranka traži konsenzus naprednjaka i demokrata, kako bi odluke na pokrajinskom nivou mogle da se sprovedu i na republičkom.

Razgovori DS-a, LSV-a i NDS-a o rekonstrukciji vlade Vojvodine stigli su do faze otvaranja kadrovskih rešenja, ali Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV-a Nenada Čanka, ocenjuje da još ništa nije gotovo, odnosno da ta stranka traži konsenzus naprednjaka i demokrata, kako bi odluke na pokrajinskom nivou mogle da se sprovedu i na republičkom.

S druge strane, Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora DS, tvrdi da ta stranka nikada ne bi pristala da u rekonstrukciji vlasti učestvuje SNS.

"Moramo da pronađemo političko rešenje koje bi bilo održivo i u Pokrajini i na republičkom nivou. Neke odluke koje donese Skupština Vojvodine moraju da budu potvrđene u republičkom parlamentu. Hoćemo da izbegnemo priču u vezi sa tim - da li nešto rade demokrate ili naprednjaci. Moramo da pronađemo konsenzus", ističe Kostreš za Danas. On poručuje da LSV ne želi da se opredeljuje između DS i SNS, već da joj je bitan politički program.

"Hoćemo da nađemo konsenzus i tačke oko kojih možemo da se dogovorimo. Onda možemo da razgovaramo i o tome ko će biti deo vladajuće većine. Ako ne možemo da se dogovorimo ni oko čega, onda ćemo na pokrajinske izbore. Siguran sam, međutim, da u ovom trenutku izbori ne odgovaraju ni DS ni SNS. Ne odgovaraju ni Ligi, da se razumemo. Pošto je situacija takva, moramo da pronađemo dogovor i da izbegnemo isključivost", konstatuje Bojan Kostreš.

Prema rečima Miroslava Vasina, za demokrate je potpuno neprihvatljiva saradnja sa naprednjacima. "Ne postoji nijedan kohezioni faktor koji bi povezao SNS i DS. Mi imamo potpuno različite politike po ključnim pitanjima i ne vidim način da zajedno učestvujemo u rekonstruisanoj vojvođanskoj vlasti", upozorava Vasin.

  • Ab

    15.08.2014 06:31
    Duda71652
    71652
    Je l' to novi nacin kodiranja botovskih nickova?
  • sven

    15.08.2014 00:08
    O vaznim pitanjima bi trebao da postoji konsenzus. Ako to LSV predlaze, a DS odbija cini se da nece biti nikakve rekonstrukcije, nego cemo na izbore.
  • Duda71652

    14.08.2014 17:57
    Trla baba lan, da joj prođe dan !
    Vrh, vrhova! Dokle misle, da je ovo održivo, pa i budala vidi, da odugovlače i hoće da im prođe vreme i ne žele iz fotelja, briga ih je baš za sve nas, primaju plate, ne rade ništa, može im se, idu na godišnje i more, pa što, da odu, kada im je upala kašika u med? Dok cela Vojvodina viče pokrajinski izbori, Bojan Pajtić, brćka se, a Vojvođani mu stežu kaiš i počinju sve u većem broju gladovati, ej bre, Pajtiću, Vojvodina i glad, trgni se, Vojvođani su ti bez posla i siromašniji svaki dan, misliš li da je to oprostivo, a i izdrživo sve do 2016??? Nateraćeš, da usrana metla radi, silazi više sa lažnog pijadestala, "Buđavog ti leba i virtuelne nutele" više...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".