Sombor: Centar za poljoprivrednike počinje sa radom

Regionalni edukativni centar za poljoprivredne proizvođače u Somboru biće otvoren u ponedeljak, 18. avgusta.
Regionalni edukativni centar za poljoprivredne proizvođače u Somboru biće otvoren u ponedeljak, 18. avgusta.

Očekuje se i dolazak predstavnika resornih ministarstava i ambasada SAD, Holandije i Slovačke. Regionalni edukativni centar za poljoprivredne proizvođače proistekao je kao rezultat saradnje grada Sombora, Poljoprivredne stručne službe Sombor i Američke organizacija za međunarodni razvoj (USAID).

Grad Sombor je ustupio objekat u državnom vlasništvu, Poljoprivredna stručna služba je obavila tehničko-građevinske radove, dok su neophodnu opremu obezbedili USAID i Ministarstvo poljoprivrede SAD. Ukupna vrednost projekta je oko 200.000 evra.

- Objekat će biti svojevrsni kongresni centar otvorenog tipa. U narednom periodu očekuje unapređenje poljoprivredne proizvodnje, što je, između ostalog, i kurs nove lokalne samouprave. Grad želi maksimalno da pomogne poljoprivrednim proizvođačima da ta grana privrede postane zamajac našeg razvoja – rekao je gradonačelnik Saša Todorović, napominjujući da će centar biti dostupan i drugim organizacijama, van poljoprivrede.

- Centar ima IT kabinet i sale za predavanja sa mogućnošću simultanog prevođenja, kako bi se na što kvalitetniji način ugostili saradnici iz drugih zemalja, ali i kako bi se pružila prilika svim žiteljima grada da uzmu učešća u aktivnostima centra bez obzira na jezik kojim govore - objasnio je direktor PSS Sombor, Vladimir Sabadoš. On je najavio da će na otvaranju Regionalnog edukativnog centra biti gosti iz ambasada SAD, Holandije i Slovačke kao i gradova koji su učestvovali u ovom projektu.

Sam centar počeće sa radom na dana otvaranja. Predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz cele Srbije predavanje će održati upravo gosti iz inostranstva, koji će govoriti o aspektima i metodama poljoprivredne proizvodnje u SAD i Evropi, kao i o svojim iskustvima iz oblasti poljoprivrede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.