Sombor: Neprijatni mirisi iz kafilerije

U Veterinarskoj ustanovi "Proteinka" u Somboru, poznatijoj kao kafilerija, pre pet dana u proizvodom pogonu došlo je do kvara.
U Veterinarskoj ustanovi "Proteinka" u Somboru, poznatijoj kao kafilerija, pre pet dana u proizvodom pogonu došlo je do kvara.

Pukla je osovina destruktora D-1, pa pogon radi sa smanjenim kapacitetom konfiskata, odnosno uginulih životinja. Prema rečima Borislava Tomića, direktora ove ustanove, kvar je veliki i nije moguća popravka osovine.Nova osovina je naručena i očekuje se za mesec i po.

- Zbog visokih dnevnih temperatura i nepovoljne ruže vetrova koja je prisutna ovih dana, pojavila se i veća koncentracija neprijatnih mirisa koja dopire do urbanog dela grada, pa se građani svakodnevno žale -kaže Tomić. On dodaje da poslovodstvo ulaže maksimalne napore da se ovaj problem prevaziđe i to smanjenjem proizvodnje, ali pod uslovom da "Proteinka" ne ugrozi dinamiku odnošenja konfiskata sa terena.

Pojava neprijatnih mirisa nije povezana sa bezbednošću za zdravlje, pa nadležni iz kafilerije mole građane za razumevanje i strpljenje. Najteža situacija je u Novoj Selenči koja je odmah pored "Proteinke", a građani ovog najnaseljenijeg dela grada gotovo da ne mogu da otvore prozore od smrada.

  • Vlado

    13.09.2014 21:23
    brukaaaaaaa
    Kafilerija smrdi vec 20 godina otkad sam na Novoj Selenci, leti je najgore, pogotovo kad su velike vrucine i nema vetra, da umres od smrda!!! Ljudi sve vise obolevaju od alegrije i astme !!!!!
  • 27.08.2014 15:10
    pukla osovina
    pukla je ovde nekome osovina u glavi.. kafilerija nikada ko ove godine nije ubijala.. drago mi je da ne živim u somboru a mogu zamisliti kako je ljudima na selenči koji žive..
  • zbbt

    20.08.2014 01:38
    Čuj ovog Stanka!
    Čuj ruža vetrova i ostale PM... ko je ovde lud?
    Kakav crni kvar, dotovareno je u Sombor 60.000 tona crknute stoke nakon poplava, što je već bilo na svim vestima, pa eto prilike za istorijski posao, građani neka istrpe, omekšaćemo ih glupom izjavom o kvaru i ružama vetrova, a proračunali smo da nam treba oko 45 dana da "skuvamo" sve to. Odsustvo svakog traga civilizacije i mozga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".