Kula: "Putokaz" će prevoziti meštane

Za najpovoljnijeg ponuđača po javnom konkursu za obavljanje javnog prevoza na teritoriji opštine Kula, Opštinsko veće je krajem juna odabralo „Putokaz” iz Crvenke.
Za najpovoljnijeg ponuđača po javnom konkursu za obavljanje javnog prevoza na teritoriji opštine Kula, Opštinsko veće je krajem juna odabralo „Putokaz” iz Crvenke.

Ovo ortačko društvo potpisalo je sa predsednikom kulske opštine Draganom Trifunovićem ugovor o poveravanju poslova prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Kula, na period od tri godine. Tako je od 1. avgusta novi prevoznik, u skladu sa ugovorom, preuzeo sve putničke linije u okviru opštine.

Putokaz je, po ugovoru, obavezan da organizuje potreban broj međumesnih linija u Opštini i da obezbedi sve druge uslove za nesmetan prevoz građana. Ovo preduzeće je inače, organizaciju putničkog prevoza u kulskoj opštini dobilo na osnovu konkursa na koji se javio još i "Bečejtrans", dok se stari opštinski prevoznik "Kulatrans" nije ni javio na konkurs. Uslovima konkursa traženo je da firma koja preuzme javni prevoz ima određen broj klimatizovanih autobusa i da nema blokiran račun. "Putokaz" je ispunio tražene uslove i ponudio niže cene karata – 50 dinara na relaciji do pet kilometara, 115 dinara do 10 kilometara, što je povoljnije nego do sada. Za radnike javnog sektora "Putokaz" obezbeđuje mesečne pokazne karte kojima će moći da putuju bez ograničenja, a opština će uštedeti na troškovima prevoza.

Po redu vožnje za Ruski Krstur voziće se u šest termina, za Lipar u tri, za Kruščić sedam puta dnevno, dok je na relaciji Kula – Crvenka predviđen veći broj polazaka. Predviđen je i veliki broj polazaka između Sivca i Crveke. Najavljuje se, kako pišu "Kulske novine", da bi "Putokaz" mogao preuzeti i deo linija van kulske opštine, za Novi Sad, Suboticu, Sombor i Odžake, ali u dogovoru sa "Kulatransom".

  • NN

    17.08.2014 18:57
    Klima
    Dali je klima osnovni uslov za prevoz putnika? Uslov za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju su niskopodni autobusi, što PUTOKAZ ne ispunjava. Razlog da i dalje koristimo TAXI makar i divljaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina