Četiri institucije u Vojvodini pod lupom MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve okolnosti i činjenice u vezi sa radom pojedinih institucija u Vojvodini.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović formirao je specijalni istražni tim koji će ispitati sve okolnosti i činjenice u vezi sa radom pojedinih institucija u Vojvodini.

Specijalni istražni tim ispitaće sve okolnosti i činjenice u vezi sa radom Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine, Fonda za razvoj AP Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Razvojne banke Vojvodine prilikom dodela i korišćenja sredstava namenjenih razvoju AP Vojvodine, saopštio je MUP.

Podsetimo, Razvojnoj banci Vojvodine 6. aprila 2013. oduzeta je dozvola za rad zbog velikih poslovnih gubitaka. Nekoliko dana pre toga 23. marta policija je uhpasila troje bivših čelnika te banke, nastale iz Metals banke koja je povezivana sa narko bosom Darkom Šarićem, zbog sumnje da su odobravali kredite mimo zakona i važećih procedura banke.

U političkim kampanjama članovi Srpske napredne stranke su optuživali Demokratsku stranku i vojvođansku vlast da koristi Razvojnu banku za svoje potrebe.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je u odgovorima na optužbe isticao da je odluka o gašenju banke usledila zbog političkih pritisaka i posledica tih pritisaka.

Prema Narodnoj banci, dozvola Razvojnoj banci je oduzeta na osnovu zahteva te banke, a nakon što je postignut sporazum da imovinu i obaveze Razvojne banke Vojvodine preuzemu Poštanska štedionica i Razvojni fond Vojvodine. Tada je saopšteno da će zbog nedostajuće kvalitetne imovine, oko 6,3 milijardi dinara biti pokriveno novim obveznicama Pokrajine Vojvodine sa 78 odsto i Republike Srbije sa 22 odsto.

  • 19.08.2014 11:15
    petrovic
    znam da je prof. Petrovic ekstremno konfuzan i pogubljen covek, jedva zna kako se zove. No novac jako dobro kapira, tako da je maznuo desetine miliona evra gradjana vojvodine sto preko RBV sto preko subvencionisanja fantomskih projekata...

    Dakle, nesto je negde morao pogresiti. Neki trag je negde morao ostati. Ako njemu ovaj put nista ne nadju, onda je ovo stvarno farsa nad farsama... Vreme je da on malo svira klavir, radi dobrobiti 2M gradjana Vojvodine.

  • Tja

    19.08.2014 10:40
    @ ЛАЈАВИ : cuj ovog majke ti.. a sta si ti, centralista, palis se na BGD? Drzis Cecinu sliku na zidu, pajseru? Pa idi onda za BG sabane. Autonomija ne treba samo Vojvodini, vec svim delovima Srbije, ne vidim nista lose u tome. Dao bih je i Sumadiji, Uzoj Srbiji, Pomoravlju, svima, samo da se oslobode sabana iz BG-a. E sad, sto vi glupanderi povezujete autonomiju sa republikom, to je vas problem, glupi ste ko noc, pa ne razlikujete. Al dobro, sta od soviniste ocekivati, jel... mada, ne verujem ni da si sovinista, samo si glupi klinac sa tribine, pa naravno da ne razumes, mozak ispran od droge. Aj na traktorce i paljba.
  • Nebojša

    19.08.2014 09:38
    Čiča Miča ...
    Recept: tako spinuješ dva potresna incidenta. Monstruma silovatelja/ubicu i pevaljkinog/funkcionerskog sina za koga će ležati zemunac. Dodaš malo Vojvodine na vatru i svi zaborave tvoju diplomu.
    Lepo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina