Bugarski: Saradnja sa AER jedan od prioriteta Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je saradnja sa Skupštinom evropskih regija (AER) jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, ali i sticanje znanja o mogućnostima unapređenja Vojvodine, kao regije.
Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je saradnja sa Skupštinom evropskih regija (AER) jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, ali i sticanje znanja o mogućnostima unapređenja Vojvodine, kao regije.

On je iz razgovora sa predsednicom Komiteta 3 AER Sonjom Alis Stin zaključio da Srbija i Norveška, domovina njegove sagovornice, imaju mnoge sličnosti u pogledu obrazovanja mladih, ali i mogućnost saradnje i razmene radne snage, znanja i iskustava.

"Pokrajinska vlada će uvek podržati sve aktivnosti koje podrazumevaju saradnju među opštinama, uključujući inostranstvo, a verujemo i da će aktivnosti AER dugo biti interesantne mnogim regionima, naročito onim koji nisu deo Evropske unije, ali su u procesu pridruživanja", rekao je Bugarski prilikom razgovora sa Alin Stin.

On je naglasio da AER treba da spoji sve regione u razvoju i stalno im pruža nove šanse za napredak.

"Ukrajina, Moldavija, Turska i delovi Rusije su regije sa kojima treba sarađivati, a AER tu igra veliku ulogu. Vojvodina, kao regija u razvoju, sada ima potrebu da sarađuje. cilj je da što duže očuvamo dijalog sa Skupštinom evropskih regija", poručio je Bugarski gošći iz Norveške, Sonji Alis Stin.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog posete Vojvodini i podržala namere Pokrajinske vlade da nastavi dobru saradnju sa AER, kao bitnim partnerom na putu ka integracijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.