Pajtić: Ulazak SNS u vlast ne donosi ništa dobro

Predsednik pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić rekao je da je za DS neprihvatljiva ideja o koncentracionoj vladi u Vojvodini.
Predsednik pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić rekao je da je za DS neprihvatljiva ideja o koncentracionoj vladi u Vojvodini.

On je istakao da ulazak u vlast SNS, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini. "Mi ne mislimo da bi politički neprirodne koalicije mogle doneti bilo šta dobrog građanima. Takve koalicije nemaju svest o tome u kom pravcu se kreću, pošto svaka ima neku drugu viziju", rekao je Pajtić.

Lideri SNS i Saveza vojvođanskih Mađara Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor postigli su u ponedeljak saglasnost oko ideje da se u Vojvodini formira koncentraciona vlada svih stranaka, koja bi imala oročeni mandat.

U DS ističu da je republička vlast koju predvodi SNS podbacila i da nema rezultata što je vidljivo i kada je reč o stranim investicijama, ekonomskim problemima i izgradnji pravne države.

On je dodao da nigde u Evropi nije moguće čuti to da će republička vlada sarađivati sa regionalnom ukoliko se promeni politička struktura, odnosno, ukoliko iste stranke koje su na centralnom nivou vlasti budu i na regionalnom.

"Ustavna, zakonska i politička obaveza svih onih koji imaju neku odgovornost u ovoj zemlji je da sarađuju na svim nivoima vlasti, nezavisno od toga da li im se dopada neka politička konstelacija", navodi Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade je napomenuo i to da građani u Vojvodini plaćaju poreze ovoj državi i, kako je rekao, zaslužuju istu podršku i tretman bez obzira na to ko je u pokrajini na vlasti.

  • Toma

    20.08.2014 09:55
    ključne rečenice
    Pročitajte ovo nekoliko puta.

    nigde u Evropi nije moguće čuti to da će republička vlada sarađivati sa regionalnom ukoliko se promeni politička struktura, odnosno, ukoliko iste stranke koje su na centralnom nivou vlasti budu i na regionalnom.
  • siki82

    19.08.2014 22:21
    Već je postignuta saglasnost,o ideji formiranja programske vlade,izmedju Vučića i Pastora! To je dobro!
  • Autsajder

    19.08.2014 18:04
    pocepaću CV
    On je našao da priča o istom tretmanu, gde je takvo ophođenje kad neko konkuriše na posao u Banovini, sve njegovi pajtaši imaju prednost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".