Kostreš: Potrebna saradnja SNS i DS

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je neophodan određeni vid saradnje između svih političkih faktora u pokrajinskoj administraciji, kako bi se izašlo iz ćorsokaka, a posebno SNS i DS, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je neophodan određeni vid saradnje između svih političkih faktora u pokrajinskoj administraciji, kako bi se izašlo iz ćorsokaka, a posebno SNS i DS, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Neophodna je, pre svega, određena saradnja između SNS i DS", rekao je Kostreš, komentarišući saglasnost lidera SNS i SVM Aleksandra Vučića i Ištvana Pastora o formiranju koncentracione vlade u Vojvodini sa oročenim mandatom.

On je napomenuo da sve odluke koje donese pokrajinska administracija, kao što su predlozi zakona o finansiranju i drugih, moraju da budu potvrđene i na republičkom nivou, što podrazumeva učešće SNS. To znači, dodao je Kostreš, da se bez široke političke saradnje ne može nastaviti funkcionisanje Pokrajine.

On je podsetio da je pre nekoliko meseci donet Statut AP Vojvodine, baš na osnovu saradnje SNS i DS i da "ne vidi razloge zašto oni ne bi i u buduće sarađivali".

S druge strane, nedavno je Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora DS, tvrdi da ta stranka nikada ne bi pristala da u rekonstrukciji vlasti učestvuje SNS.

Prema rečima Vasina, za demokrate je potpuno neprihvatljiva saradnja sa naprednjacima. "Ne postoji nijedan kohezioni faktor koji bi povezao SNS i DS. Mi imamo potpuno različite politike po ključnim pitanjima i ne vidim način da zajedno učestvujemo u rekonstruisanoj vojvođanskoj vlasti", upozorio je Vasin.

  • ns

    19.08.2014 19:19
    ne vidim zašto bi sarađivali i zašto bi sns išta dobio kad se sve to "dobija" i "deli" posle izbora, neka raspišu pokrajinske izbore pa neka pokušaju da odbrane tj. osvoje fotelje, a da je neprirodno da se videti u primeru ljubavi pastor-vučić, za pastora će na prvim sledećim izborima glasati više srba nego njegovih, toliko.
  • Herkul

    19.08.2014 17:58
    Pre će SNS očistiti Augijeve štale nego se dogovoriti sa DS-om, oni su epski nekonstruktivni.
  • Doktor

    19.08.2014 17:26
    @Toma - svi koji bi sa SnS
    Ma da, kakvi Arapi, neka obraćuje one silne hektare jedan traktor jer to je dil veka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.