FOTO: Plovili od Ulma do Novog Sada kajakom

Dvojica momaka iz nemačkog grada Ulma, Urs Kornelijus i Sajmon Vindmiler dvadeset dana su putovali kajakom Dunavom, kako bi stigli na Letnju akademiju u Novom Sadu.
Dvojica momaka iz nemačkog grada Ulma, Urs Kornelijus i Sajmon Vindmiler, dvadeset dana su putovali kajakom Dunavom, kako bi stigli na Letnju akademiju u Novom Sadu.

Oni su plovili i po šest sati u kontinuitetu i spavali su u šatorima, a kajak koji su koristili je - na rasklapanje.

"Upustili smo se u ovu pustolovinu iz dva razloga. Prvi je sport, a drugi je jedna istorijska činjenica. Naime, Nemci su se početkom 20. veka kretali Dunavom u potrazi za boljim uslovima za život, koje su pronašli u Banatu. Verovatno im je odgovaralo područje, zemlja i ostali uslovi, pa su se asimilirali i dobili naziv Banatski Nemci. Tok Dunava je izuzetno značajan Nemcima i delom smo zbog toga krenuli na ovaj put dug 20 dana", kažu za 021 Urs Kornelijus.

Vreme ih je poslužilo do dolaska u Bratislavu, nakon čega su imali nekoliko dana kiše.

"Uprkos svemu, rekao je naš prijatelj. Doduše, nećemo se vraćati kajakom, jer bi to ipak bilo previše naporno. Odlučili smo se za vožnju od 15 sati i to vozom", kažu ovi momci.

Letnja akademija Skupštine evropskih regija traje od 17. do 23. avgusta, na nekoliko lokacija širom Vojvodine. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina