Novi Bečej: Gađajte predsednika opštine balonima na Gospojini

Tradicionalna gradska slava Novog Bečeja pod nazivom Velika Gospojina počinje danas u 17 časova kuvanjem riblje čorbe, a organizovano je i takmičenje tamburaških orkestara, takozvanih tamburaških bandi.
Tradicionalna gradska slava Novog Bečeja pod nazivom Velika Gospojina počinje danas u 17 časova kuvanjem riblje čorbe, a organizovano je i takmičenje tamburaških orkestara, takozvanih tamburaških bandi.

Obala Tise ugostiće preko 200.000 posetilaca širom Srbije u trajanju od sedam dana, koje očekuje bogat program dnevnih, ali i noćnih aktivnosti u vidu nastupa popularnih izvođača, kao što su Riblja Čorba, Miligram, Kerber, Džiboni, Halid Bešlić i Zanzibar. U petak, 22. avgusta u centru Novog Bečeja biće postavljen Etno bazar, ali počinje i drugi gospojinski Poljofest, kome će prisustvovati i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić. Na poljofestu okupiće se kompanije poljoprivredne mehanizacije i stručnjaci iz nekoliko poljoprivrednih oblasti.

U subotu, 23. avgusta održaće se 4. plivački maraton i revija borilačkih sportova na Tiskom keju, a u centru grada će biti otvorena Dečija ulica. U ponoć, 24. na 25. avgusta organizovan je vatromet, pre kojeg će publiku zabavljati Džiboni. U utorak, 26. avgusta posetioci će prisustvovati koncertu gudačkog kvarteta na Tiskom keju, koji je najavljen za 19 časova.

Najpoznatija aktivnost ovogodišnje, ali i svake Velike Gospojine je gađanje predsednika opštine balonima sa vodom u nedelju, 24. avgusta, što je akcija humanitarnog karaktera, a glavnu ulogu igra predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurević. Velika Gospojina zatvara se u sredu, 27. avgusta, nakon velikogospojinskog bdenija. Sve aktivnosti su besplatne, ali se fan pit naplaćuje 500 dinara za sve koncerte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".