Deronje: Voda potpuno neupotrebljiva

Voda iz vodovoda u selu Deronje nije za piće, ali nije dovoljno dobra ni za kupanje i ostale sanitarno-higijenske potrebe.
Voda iz vodovoda u selu Deronje nije za piće, ali nije dovoljno dobra ni za kupanje i ostale sanitarno-higijenske potrebe, saopštilo je odžačko Javno komunalno preduzeće "Usluga" koje održava i ovaj seoski vodovod.

Analize uzoraka vode iz Deronja pokazale su prisustvo fekalnih streptokoka koje su izazivači zarazne bolesti, kao i velikog broja aerobno mezofilnih bakterija.

Zabrana će, kako je saopšteno, trajati dok se ne izvrši dezinfekcija vodovodne mreže. Tada će ovlašćena ustanova ponovo analizirati uzorke i dobito stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti vode. U toku zabrane, meštani će se snabdevati sa cisterni.

Ovo je drugi put ove sezone da se zabranjuje upotreba vode iz vodovoda u Deronjama. Naime, 26. juna saopšteno je da je u vodi prisutna bakterija pseudomonas aeruginosa i sulfidoredukujuća klostridija, koja je izazivač zarazne bolesti, kao i veliki broj aeromezofilnih bakterija. Tada je bilo potrebno desetak dana da se mreža ispere i novim analizama potvrdi ispravnost uzoraka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".