Obilazak radova u Čoki i Novom Kneževcu

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović i direktor "Zavoda za urbanizam Vojvodine" Vladimir Zelenović posetiće u ponedeljak, 25. avgusta opštine Čoka i Novi Kneževac i obići radove na rehabilitaciji prekograničnog putnog pravca Tisasiget - Đala - Novi Kneževac - Čoka.
Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović i direktor "Zavoda za urbanizam Vojvodine" Vladimir Zelenović posetiće u ponedeljak, 25. avgusta opštine Čoka i Novi Kneževac i obići radove na rehabilitaciji prekograničnog putnog pravca Tisasiget - Đala - Novi Kneževac - Čoka.

Obnova puta koji spaja naselja u Srbiji i Mađarskoj realizuje se u okviru prekogranične saradnje Mađarske i Srbije. Od graničnog prelaza sa Mađarskom, u opštinama Novi Kneževac i Čoka, u okviru ovog projekta, biće obnovljeno nešto više od 5 kilometara puta. Planirani rok za završetak radova je kraj septembra ove godine. Vrednost ovog IPA projekta je 1.735.460 evra, a partneri su NIF Zrt.-Budimpešta (Nacionalna agencija za razvoj infrastrukture Mađarske) kojoj pripada iznos od 849.975 evra i JP "Zavod za urbanizam Vojvodine", kome pripada 885.485 evra. Sopstveno učešće Zavoda za urbanizam Vojvodine Novi Sad od 15 procenata je obezbedila Pokrajinska vlada, kao subvenciju Zavodu.

Predfinansiranje u visini od 85 procenata je "Zavod za urbanizam Vojvodine" obezbedio delom iz sopstvenih sredstava i delom iz kredita kod Razvojnog fonda APV i kredita komercijalnih banaka. Na jednoj lokaciji, u dužini od 2.715 metara, izvršiće se kompletna rehabilitacija državnog puta koja podrazumeva: struganje postojećeg sloja asfalta i nanošenje novog sloja, postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije, drenažu puta i iskop novih kanala za odvodnjavanje.

Na drugoj lokaciji u dužini od 2.650 metara biće urađeno postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije, drenaža puta i iskop novih kanala za odvodnjavanje. Izabrani izvođač radova na tenderu je preduzeće "Vojput" iz Subotice, poslove nadzora obavlja preduzeće "Euro gardi grupa" iz Novog Sada, a radovi se izvode po sporazumu o zajedničkom učešću sa "Putevima Srbije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".