Umesto sanitetom, kući posle operacije stigao hladnjačom

Put od bolnice u Sremskoj Kamenici do Čoke Gabor Čehak (50) pamtiće do kraja života jer nakon složene operacije tumora na debelom crevu kući nije vraćen sanitetskim vozilom.
Put od bolnice u Sremskoj Kamenici do Čoke Gabor Čehak (50) pamtiće do kraja života jer nakon složene operacije tumora na debelom crevu kući nije vraćen sanitetskim vozilom.

Sto kilometara od bolnice do svog doma Gabor je u zavojima presedeo u kabini kombi-hladnjače Industrije mesa "Temporeks" iz Sente, u kojoj radi. Nevoljno priznaje da će put pamtiti po bolovima koje je na svežim ranama izazivao sigurnosni pojas.

"Glavna sestra mi je u ponedeljak rekla da ću sutra biti pušten kući i potvrdila da su o tome obavestili kolege u Čoki. Međutim, po mene, kad sam otpušten, nije došlo sanitetsko vozilo čokanskog Doma zdravlja", kaže Gabor.

Da će, umesto sanitetom, kući morati nekim drugim prevoznim sredstvom, Gabor se uverio kad mu je žena javila obeshrabrujuće vesti. Njoj je saopšteno da će po njega Dom zdravlja sanitet moći da pošalje tek sutradan, jer su kasno saznali za transport.

"Nemajući kud, pozvao sam kolege iz Industrije mesa "Temporeks" iz Sente da čujem da li oni mogu da dođu po mene. Kad su završili s dopremanjem mesa po Novom Sadu, došli su po mene i dovezli me kući kombi-hladnjačom", kaže Gabor.

Direktorka Doma zdravlja u Čoki dr Ibolja Levai Seneš kaže da je Gabor Čehak osiguranik senćanske ispostave Fonda za zdravstvo, ali da stanuje u Čoki.

"Problem je nastao jer je telegram lutao od Sremske Kamenice do Sente, pa onda do Kikinde. Kad je konačno došao do nas, već je bilo kasno da odemo po njega jer su sva vozila bila raspoređena", objašnjava doktorka.

  • biba

    02.09.2014 10:04
    nista novo
    I moj muz se vracao kuci taksijem, nakon operacije debelog creva, i prve operacije i druge operacije pri kojoj je skinuta stoma i operisana jetra i trece operacije na kojoj je opet operisana jetra. Problem je sto ih pustaju brzo posle operacije. Kad dodjes kuci onda ti jos dolaze u kucnu posetu da ga previjaju i naravno iz svog djepa placas neophodne antibiotike (oko 1000,00 din), jer se oni daju samo u bolnickim uslovima i lekar u Domu zdravlja moze samo da ti da recept da kupis za svoje pare.
  • 31.08.2014 20:09
    kes
    Da je kojim slucajem doticni pacijent umro nebi trebao telegram nego bi brze bolje se latili mobilnog da brzo jave podatke a u ovom slucaju kad treba bolesniku pomoci neznaju sta je mobilni mejl ili fiksni telefon nemaju nikakve vajde od toga doktori moji ne zaboravite prokletstvo udara na najmilije
  • 31.08.2014 18:33
    Kad pročitam ovako nešto prosto pucam od sreće što uplaćujem u zdravstveni fond ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".