Vrbas: Novi sistem bezbednosti u devet vrtića

Prvog dana nove školske godine, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, zajedno sa čelnim ljudima Predškolske ustanove "Boško Buha" u Vrbasu, pustio je u rad novi sistem bezbednosti u objektima ove ustanove.
Prvog dana nove školske godine, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, zajedno sa čelnim ljudima Predškolske ustanove "Boško Buha" u Vrbasu, pustio je u rad novi sistem bezbednosti u objektima ove ustanove.

"Briga o našim mališanima danas jeste briga za budućnost našeg društva. Zato je neobično važno da njihov boravak u vrtiću bude siguran i bezbedan. Fond za kapitalna ulaganja je finansiranje projekta instalacije sistema bezbednosti u vrbaškim vrtićima prepoznao kao korak ka boljem sutra sve naše dece", izjavio je Malenković.

Sistem elektronske kontrole boravka u objektima predškolske ustanove "Boško Buha" u opštini Vrbas, za koju je Fond izdvojio 2.851.915,50 dinara, trebalo bi da omogući veću bezbednost dece i zaposlenih. Sistem se sastoji od kartica, čitača kartica i kontrolora koji omogućava otključavanje električne brave komunikacijom sa računarom na kojem se nalazi odgovarajući softver. Kontrola pristupa prvenstveno omogućava kontrolu ulaza i izlaza, a pomoću kartica i čitača omogućuje se nesmetan i pojednostavljen ulaz ovlašćenim licima. Tako se ujedno štiti i objekat i prostorije vrtića od pristupa neovlašćenih lica, navodi se u saopštenju Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".