Čoka: Doboški festival od 5. do 7. septembra

Međunarodni, deveti po redu festival dobošara "Daje se na znanje" održaće se od 5. do 7. septembra u Čoki.
Međunarodni, deveti po redu festival dobošara "Daje se na znanje" održaće se od 5. do 7. septembra u Čoki.

Organizatori Festivala, Kulturno-istorijsko udruženje "Čokanski dobošari" i Udruženje građana "Razvoj sela", pripremili su raznovrstan program za sve posetioce ove trodnevne manifestacije. Revijalni nastup dobošara, centralni deo manifestacije, rezervisan je za nedelju, 7. septembra.

Dobošari će se predstaviti na centralnoj bini, gde će udarajući u doboš vratiti građane u prošlost i pozvati ih da dođu i čuju "najnoviju vest". Nakon toga, sledi karnevalska povorka bubnjara i ostalih učesnika kroz Ulicu Maršala Tita, koju predvodi poznati bubnjar Dragoljub Đuričić, a zatim sledi vatromet. Tog dana, posetioci će moći da uživaju u turističkom obilasku Čoke fijakerima, ali i da degustiraju hranu, koju će praviti članice udruženja žena iz čokanske opštine.

Festival počinje u petak, 5. septembra na fudbalskom stadionu u Čoki. U subotu, 6. septembra, biće organizovano takmičenje u kuvanju ovčijeg gulaša i izbor najbolje doboš torte uz nastup tamburaških orkestara na centralnoj bini. U večernjim satima publika će moći da uživa u nastupima muzičkih izvođača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina