Žitište: Štrajkače glađu pregledaju lekari

Ekipa Doma zdravlja Žitište se trenutno nalazi u zgradi opštine Žitište, gde štrajkačima, nezadovoljnim radnicima "Agroživa" proveravaju opšte stanje.
Ekipa Doma zdravlja Žitište se trenutno nalazi u zgradi opštine Žitište, gde štrajkačima, nezadovoljnim radnicima "Agroživa" proveravaju opšte stanje.

Kod pojedinih štrajkača je izmeren povišen krvni pritisak i njima su date terapije. Njihovo stanje će se proveratavati u više navrata tokom dana i noći.

Nakon što su prekjuče predsedniku Opštine Žitište Mitru Vučureviću napismeno uputili svoje zahteve i opkolili prostorije opštine, radnici kompanije "Agroživ" AD Žitište dobili su odgovor od direktora "Agroživa" Predraga Amidžića da napismeno rešenje situacije nije moguće. Radnici su od juče ujutru u štrajku glađu, a nekoliko njih noći u zgradi opštine.

Oko 800 radnika "Agroživa" traži rešavanje situacije neisplaćenih plata, a pozvali su nadležna ministarstva, kao i premijera Srbije da ih poseti i upozna se sa položajem u kojem se štrajkači nalaze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".