Kovin: Odložena gradnja zgrade Hitne pomoći

Zgrada hitne pomoći u Kovinu dugo se gradi, a nakon završetka prve faze, očekivalo se da će druga teći bez problema, ali je, posle skoro godinu dana, nedavno opet odložena zbog prigovora na sprovedenu javnu nabavku.
Zgrada hitne pomoći u Kovinu dugo se gradi, a nakon završetka prve faze, očekivalo se da će druga teći bez problema, ali je, posle skoro godinu dana, nedavno opet odložena zbog prigovora na sprovedenu javnu nabavku.

Kako je rekao direktor Doma zdravlja Sveto Vukadinović, najgore je što pare stoje na računu, a nastavak radova koče neke proceduralne stvari. U oktobru prošle godine raspisana je javna nabavka za izbor ponuđača za izgradnju druge faze stanice Hitne pomoći u Kovinu. Na javni poziv odazvalo se tada pet ponuđača – "Kej"- Valjevo, "Zidar" Negotin, "Gat" Novi  Sad, "Kop gradnja" Pločica i "Statik" Kovin.

Komisija koja je sprovodila javnu nabavku, kao najpovoljniju izabrala je ponudu ponuđača iz Valjeva. Prigovor na postupak uputio je "Statik" iz Kovina, pa je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača donela rešenje u kome se procenjuje da je prigovor delimično osnovan. U skladu sa svojim pravima Dom zdravlja obustavlja postupak javne nabavke i čitav se proces prolongirao do jula ove godine, kada je pokrenut pregovarački postupak sa zainteresovanim ponuđačima. Kako je komisija detaljnijim uvidom u dokumentaciju ponuđača uočila nepotpune podatke kod svih pet ponuđača, uputila im je poziv da iste dopune i dostave u naznačenom roku. Ovog puta javila su se samo tri ponuđača: "Kej", "Statik" i "Gat".

Ispostavilo se da samo preduzeće "Statik" ima potpunu dokumentaciju pa je Komisija Doma zdravlja izabrala ovo preduzeće za izvođača radova druge faze Hitne medicinske pomoći, koja je vredna oko 18 miliona dinara. U skladu sa Zaštitom prava ponuđača prigovor je, ovog puta, uputilo preduzeće "Kej" iz Valjeva i sada teče rok za utvrđivanje osnovanosti, što odlaže početak radova za najmanje mesec dana.

Inače, zbog prigovora na regularnost postupka javne nabavke odlagan je i početak uređenja industrijske zone u Kovinu, što je sada konačno sprovedeno do kraja, a zbog osnovanosti jednog od prethodnih prigovora opštinski budžet je isplatio 120.000 dinara na ime naknade ponuđaču. Javne ustanove i preduzeća često su suočene sa problemima nabavke zbog same procedure ili prigovora ponuđača, među kojima ima, kako se čulo na jednoj od sednica Opštinskog veća, i "profesionalnih obarača konkursa".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".