Pančevo: Počinje Pančevo Film Festival

U Pančevu će se od 3. do 7. septembra održati prvo izdanje Pančevo Film Festivala - PAFF, internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma.
U Pančevu će se od 3. do 7. septembra održati prvo izdanje Pančevo Film Festivala - PAFF, internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma.

Otvaranje će umesto na Letnjoj sceni Kulturnog centra Pančeva biti održano u Dvorani KCP-a zbog loših vremenskih uslova, saopštili su danas organizatori. Do 7. septembra na više lokacija u gradu će u okviru internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma, biti održan glavni, filmski program, kao i prateći sadržaji: koncerti, tribine, predavanja, promocije, izložbe i radionice. Ulaz za sve programe festivala je besplatan.

Publika će na otvaranju moći da pogleda kratak film "Naše će sjeni" Vladimira Perišića i dugometražni film "Neposlušni" Mine Đukić, iz revijalne selekcije Open Air. Iste večeri u dvorani "Apolo", u okviru dugometražnog takmičarskog programa Svetionici na programu je španski film "Budućnost" Luisa Lopeza Karaska. Nakon filmskog programa nastupiće sastav Veliki prezir na platou ispred Kulturnog centra Pančeva. Posle koncerta program se nastavlja u klubu Pogon uz veče Marka Abramovića.

U četvrtak, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva održaće se javni razgovor sa ekipom filma "Neposlušni". Gost programa biće i mladi italijanski reditelj Đakomo Abruceze, autor čijim je kratkim filmovima posvećena ovogodišnja revijalna filmska selekcija Svetla budućnost.

  • 03.09.2014 14:59
    eto neceg lepog a
    Ja ovde vezan okovima i lancima, obavezama, i ne mogu bar jedan dan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina