Pastor: Neće biti prevremenih izbora u Vojvodini

Prevremenih pokrajinskih izbora sigurno neće biti, jer ne postoji parlamentarna većina, a država nema interesa ni para da troši na kampaju, kazao je predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor.
Prevremenih pokrajinskih izbora sigurno neće biti, jer ne postoji parlamentarna većina, a država nema interesa ni para da troši na kampaju, kazao je predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor.

On je pozvao Bojana Pajtića (DS), Aleksandra Vučića (SNS), Nenada Čanka (LSV), Borisa Tadića (NDS), Nemanju Šarovića (SRS) i Aleksandra Popovića (DSS) da sledećeg utorka razgovaraju i pokušaju da nađu rešenje o gorućim problemima u pokrajini za narednih godinu i po dana, koliko je ostalo do isteka mandata vojvođanske vlade.

Pastor je rekao da očekuje da oni ili njihovi izaslanici dođu na razgovore u Skupštini Vojvodine. Dodao je da je ideja da se zajednički, kroz programsku vladu, u kojoj će učestvovati svi kojima je značajno rešavanje važnih pitanja, dođe do rešenja.

"Cilj je da pokušamo naći rešenje za ovu situaciju. Moja ideja je da sednemo za isti sto i da razgovaramo o stvarima važnim za Vojvodinu. Obaveza pokrajinskih organa vlasti je da rešavaju probleme, a ne da dokazuje svoj legitimitet", kazao je Pastor. Dodao je da očekuje da je moguće postići dogovor. "Ako smo mogli da postignemo konsenzus oko donošenja novog Statuta Vojvodine, ne vidim razlog zašto to ne bismo i sada uradili", kazao je Pastor.

Prema njegovim rečima, "nepobitno" je da postoji matematički čvrsta parlamentarna većina, ali je isto tako jasno da protekli meseci protiču u neprestanim pokušajima destabilizacije. (S.S.)

  • Helen

    11.09.2014 21:47
    Potrebni su razgovori svih partija jer je ocigledno da sadasnja Vlada Vojvodine ne funkcionise niti ima kapaciteta da pokrene Vojvodinu.
  • 10.09.2014 15:34
    tanja
    Kakav covek ?Prvo baci pricu pa ode na godisnji odmor, zatim kaze da kad se vrati slede pregovori a onda.....nema nista jos godinu i po.Toliko o njemu.Kako verovati da taj covek zeli dobro Vojvodini?
  • Vojvodjanska Republika

    10.09.2014 15:28
    Mi hocemo da svi odu i nestanu sa politicke scene u Vojvodini i sve poceti iz pocetka.

    Niko od njih se nije dokazao kao uspesan niti su njihove stranke uradile bilo sta za gradjane Vojvodine za vreme njihovih mandata. Samo bogov lopovluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina