Oduzeli mu stan zbog duga za grejanje

Jednom čoveku iz Pančeva koji je dugovao 750.000 dinara za daljinsko grejanje, sudskom odlukom oduzet je stan od 62 kvadratna metra.

Jednom čoveku iz Pančeva koji je dugovao 750.000 dinara za daljinsko grejanje, sudskom odlukom oduzet je stan od 62 kvadratna metra.

Stan je predat komunalnom preduzeću "Grejanje" i stavljen na prodaju, pišu Novosti.

Sud je odluku doneo nakon višegodišnjeg spora, a procenjena vrednost kvadrata je 360 evra, ili 60 odsto vrednosti koju je odredio sudski veštak. Prema rečima Biljane Bulatović iz pančevačkog "Grejanja", vlasnik stana u naselju Strelište od useljenja nije plaćao račune za grejanje, a to komunalno preduzeće je bezuspešno pokušavalo da sa njim, na sve načine, napravi dogovor o otplati duga.

U Pančevu je nedavno na sličan način rešen jedan slučaj velikog dužnika za grejanje, a on je sam iskoristio mogućnost da proda stan, po višoj ceni od one koju je sud odredio i tako je izmirio svoja dugovanja.

  • Аксентије

    13.09.2014 17:36
    Грејање
    Дуг за грејање, према Закону о облигационим односима, застарева за годину дана. Ако га нису тужили у том року, онда је дуг застарео. Ако је протекло 10 година, наступила је апсолутна застарелост. Не знам да ли је он имао неког адвоката да пита за свет?
  • 10.09.2014 15:25
    Necu da kazem da ne treba placate racune, prvi ih odmah platim, ali:
    Da toplana uzima vise nego sto treba istina je. Deru nas.. Ja u Novom Sadu kad preracunam u energiju koliko trosim godisnje po metro kvadratnom (to mi je deo struke) ispade da trosim oko 25% vise kWh na m2 nego u MOSKVI.
    Kvalitet gradnje slican, a saglasice te se u Moskvi je hladnije.
    Hocu reci obrnuto bi bilo logicno.
  • 10.09.2014 14:15
    Cekaj malo. Imao je 50.000 evra da kupi stan a nema da plati grejanje? Pa pre kupovine je imao uvid koliko mesecno kosta Informatika i mogao je da izracuna da li mu se isplati ili ne da se uopste useljava u taj stan. Ovde se radi o bahatosti jer on od momenta useljena nije platio ni jedan jedini racun. Nekonko je siromasan koliko toliko izmiruje svoje obaveze, kasni par meseci, ali ipak plati koji racun pa ostatak duguje. Ovaj nije platio ni jedan racun. A da se razumemo, nije on nikakav mali duznik. U pitanju je 7.000 evra. Malu duznici su oni koji duguju dva, tri racuna unazad a nekoliko godisnjih racuna. To sto ne moze da skine sa sistema daljinskog grejanja je trebalo pre kupovine stana da vidi sa Toplanom da li postoji ili ne takva mogucnost. Ako ne postoji onda je trebalo da trazi stan u zgradi koja nije prikljucena na Toplanu. Sve mi se cini da je on kupio stan i onda resio da se inati. Ako dokaze da je sve te godine drzao sve radijatore zavrnutim jer nije želeo da koristi usluge Toplane pa zato nije placao racune onda mu skidam kapu i reci cu da je covek u pravu, ali ako je on resio da se skine sa Toplane a tom prilikom se ipak grejao, drzao ventile otvorene a smatrao da ne treba da plati jer on tu uslugu ne zeli onda ko ga šiša blesavog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".