Zrenjaninci živim zidom sprečili izgradnju splavova

Građani Zrenjanina, koji se protive postavljanju splavova na gradsko jezero, sprečili su danas dalje donošenje barži za splavove.
Građani Zrenjanina, koji se protive postavljanju splavova na gradsko jezero, sprečili su danas dalje donošenje barži za splavove.

Pored zrenjaninskog jezera u centru grada jutros su dopremljena prva dva pontona za ugostiteljski splav, koji je vlasnik Nikola Novaković nameravao da postavi uprkos žestokom protivljenju građana.

Pontoni su istovareni na travnatoj površini uz teniske terene kluba "Galeb", a na tom mestu odmah se okupilo nekoliko desetina građana, koji su uspeli da spreče postavljanje splavova na toj lokaciji.

Spor potencijalnih investitora i gradske uprave, sa jedne strane, i građana nezadovoljnih ovom odlukom, traju već mesecima.

"Nećemo se pomiriti sa ovakvim potezima svršenog čina. Poznato je da u naselju Mala Amerika postoji i radna grupa koja se suprotstavlja nameri pojedinaca da se na ovom mestu postave ugostiteljski splavovi, a podneli smo i krivičnu prijavu protiv odgovornih. Pošto neko hoće da nas stavi pred svršen čin, pozvali smo advokate da se na licu mesta konsultujemo oko daljih poteza", kaže Dane Mašić iz naselja Mala Amerika, koje izlazi na obalu jezera.

Zorica Radišić iz radne grupe kaže da je o svemu obavešten i nadležni inspektor iz Novog Sada, čija reakcija se očekuje u toku dana.

Na lice mesta došla je i bivša narodna poslanica i advokatica Judita Popović, koja je najavila hitno samoorganizovanje građana, kako bi se pasivnim otporom sprečile namere investitora da postave splav.

"Ovo je skandal, osiono ismejavanje i nipodaštavanje volje građana. Ovo je partijska država mnogo gora od one iz sedamdesetih godina. Pojedinci uz blagoslov vlasti rade šta hoće, a mi se moramo suprotstaviti svim sredstvima", ogorčen je žitelj naselja Mala Amerika, Milan Petković.

Slično kaže i muzičar Zoran Kostić Cane, koji je polemisao sa prisutnim investitorom Nikolom Novakovićem.

Vlasnik Nikola Novaković nije hteo da razgovara sa okupljenim građanima, ali je bio spreman da svima pokaže rešenje o korišćenju dela obale i jezera koje je dobio od nadležne službe u gradskoj upravi.

Okupljeni građani najavili su da će živim zidom braniti pristup jezeru, a da će istovremeno raditi na proceduri sprečavanja daljih radova.

  • panonius

    10.09.2014 13:32
    pišanje uz vetar
    Čim je ovaj "ugostitelj" dobio papire od gradske uprave , stvar će na žalost , kada se prašina slegne , da se realizuje - uostalom kao i sve oastalo u državi u takvim slučajevima.
    Džaba se ljudi bune... Samo da ih je više - e onda...motka !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.