Jerkov: Za DS neprihvatljiva saradnja sa SNS

Za Demokratsku stranku svaka saradnja sa Srpskom naprednom strankom po pitanju budućnosti vojvođanske vlade je apsolutna nemoguća, izjavila je portparolka DS Aleksandra Jerkov.
Za Demokratsku stranku svaka saradnja sa Srpskom naprednom strankom po pitanju budućnosti vojvođanske vlade je apsolutna nemoguća, izjavila je portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Ona je rekla, povodom poziva predsednika vojvođanske skupštine Ištvana Pastora liderima stranaka koje imaju predstavnike u pokrajinskoj skupštini da dođu na sastanak koji je zakazao za 16. septembar, da je stav DS o pokrajinskoj vladi nepromenjen - a to je da rešenje treba naći u postojećoj vladajućoj koaliciji.

"Kada je u pitanju budućnost Vlade Vojvodine, a to je kako je Pastor najavio tema razgovora sastanka koji će da organizuje 16 septembra, stav DS je bio i ostao da rešenje treba naći u okviru postojeće vladajuće koalicije", rekla je ona.

Jerkov je navela i da je SNS na nivou republike pokazala da je njena jedina politika smanjenje plata i povećanje poreza, javnog duga i nezaposlenosti, a to, kako je dodala, nije politika koju je Vlada Vojvodine vodila do sada. Ona je navela i da DS "nema nameru da počne da vodi takvu politiku ulaskom SNS u vlast u Vojvodini".

Jerkov je dodala i da su "tehnički pregovori (DS, Lige socijademorkata Vojvodine i Nove demokratske stranke) završeni i da je LSV donela odluku da nastavlja dalje pregovore sa DS a što je DS i očekivala". "To nam samo govori da će se rešenje za eventualnu krizu vlasti u Vojvodini naći u okviru postojeće vladajuće koalicje jer je za DS saradnja sa SNS apsolutno neprihvatljiva."

Pastor je ranije danas uputio pozivno pismo svim liderima stranaka koje imaju predstavnike u pokrajinskoj skupštini da dodju na sastanak 16. septembra u 10 sati.

Pastor, koji je i lider Saveza vojvođanskih Mađara, je rekao da se pismo odnosi na to da se utorak sedne za sto i da počnu razgovori o "situaciji u kojoj se nalazimo".

Pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, koju čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara počeli su početkom jula. Vode ih tehnički timovi LSV, DS i NDS dok SVM, koji se žalaže za koncentracionu vladu ne učestvuje u tim razgovorima.

  • jedino se vi drzite

    10.09.2014 21:44
    kakvi god da ste, jedina ste opozicija ovoj posasti
  • maki

    10.09.2014 19:13
    draga moja
    Nekad smo radili u istoj firmi i ko bi rekao od tako fine i dobre kakva si naravno i ostala da ces preci u drugi tabor,a ti naprednjaci su bukvalno iz svih fela od radikala do ligasa Ds,spo,Sps itd...
    .
  • Dejan

    10.09.2014 14:29
    Stvarno
    Ali stvarno koga briga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".