Zrenjanin: Građani i tokom noći branili jezero

Građani Zrenjanina, nezadovoljni odlukom o postavljanju splava i dalje se nalaze na gradskom jezeru i protestuju, sprečavajući donošenje barži.
Građani Zrenjanina, nezadovoljni odlukom o postavljanju splava i dalje se nalaze na gradskom jezeru i protestuju, sprečavajući donošenje barži.

Revoltirani građani, pretežno naselja Mala Amerika, od juče se nalaze na gradskom jezeru, pošto je vlasnik ugostiteljskog objekta pored jezera Nikola Novaković pokušao da započne radove na izgradnji splava. On poseduje i rešenje o korišćenju dela obale i jezera iz gradske uprave, ali uprkos tome grupa građana telima je branila jezero.

"Ne znam u čemu je problem. Posedujem kompletnu dokumentaciju i danas smo hteli da ogradimo gradilište, da postavimo sve informacije i sliku kakav će splav biti, ali građani ne dozvoljavaju da uđemo u posed za koji sam dobio dozvolu. Odobreno mi je da ovaj deo zemljišta koristim na 15 dana koliko nam treba za postavljanje splava, i kasnije da vratim sve u prvobitni položaj. Ovde su se skupili ljudi koji mi ne dozvoljavaju da radim", rekao je Novaković.

Grupa nezadovoljnih građana ima i pravnu zaštitu u vidu pravnice Judite Popović, koja je rekla da je grupa podnela i tužbu protiv odluke o splavovima 5. septembra, ali da nadležni nisu reagovali pravovremeno, tj. u roku od 48 sati.

"Ukupno 53 građana je podnelo tužbu da se utvrdi da je ništavan ugovor koji je zaključen između preduzeća 'Vode Vojvodine' i Nikole Novakovića, kojim se daje u zakup vodno zemljište radi postavljanja splavova. Građani se poslednjih nekoliko meseci bore protiv 'nakaradne' odluke lokalne vlasti. Mi smo tražili tom tužbom i da se privremenom merom zabrani postavljanje splavova, dok se sud ne oglasi o ništavosti tog ugovora", rekla je pravna zastupnica građana.

Nakon što su prvi kamioni stigli do jezera, građani su postavili stolice i počeli protest, a Sa njima je jedno vreme protestovao i muzičar Zoran Kostić Cane. Protest je trajao i tokom noći, a nastavio se i danas.

  • Branko

    12.09.2014 06:17
    splavovi
    Prvo to nije grupa nezadovoljnih građana već grupa propalih lokalnih političara.Na prvom mestu je Judita Popović član predsedništva LDP,zatim odbornica Svetlana Djajić(bila u SNS ,LSV,Cvijanovu republikansku stranku i ko zna gde će sada) i Dragan Šašić bivši gradski većnik sa desetak prijatelja.Ostatak kao što se i vidi su slučajni prolaznici zastali da posmatraju.
  • oki

    11.09.2014 10:55
    dokumentacija
    Pitanje je samo kako je dosao do te dokumentacije? Da li redovnim postupkom ili mu je neki zema mufljuz dao na majke mi i jos malo preko toga?
  • alo,alo

    11.09.2014 10:28
    bravo
    zrenjaninci !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".