Akcionari Jugoremedije: Neko mora da odgovara zbog stečaja

Poverioci, bivši radnici i akcionari privrednog društva "Jugoremedija" upozorili su da neko mora da odgovara za to što je ta firma nepotrebno gurnuta u stečaj.

Poverioci, bivši radnici i akcionari privrednog društva "Jugoremedija" AD u stečaju zatražili su od premijera Aleksandra Vučića da pomogne kako bi bio zaštićen javni interes u tom privrednom društvu u kome je država vlasnik 42 odsto akcija i upozorili da neko mora da odgovara za to što je "Jugoremedija" nepotrebno gurnuta u stečaj.

U pismu srpskom premijeru, poverioci, bivši radnici i akcionari tog privrednog društva su ocenili da "Jugoremedija" A.D. iz Zrenjanina nije morala da ode u stečaj, jer je imovina višestruko veća od dugova, ukazujući da najveću odgovornost za nepotreban stečaj snosi Hipo Alpe Adria banka.

U pismu je navedeno da je Hipo banka svoje potraživanje prenela na privredno društvo "Heta Real Estate" DOO, koje je povezano lice sa samom bankom, a ranije se zvalo "Hipo Alpe Adria Leasing Holding GMBH", i na taj način nevešto pokušala da se skloni od svoje odgovornosti za pričinjenu štetu. "Hipo Alpe Adria banka je nepotrebno gurnula u stečaj ovakvog privrednog giganta, a zarad koristi trećih lica, iako je imala obezbeđeno potraživanje", navedeno je u pismu u kome je navedeno da je 27. decembra 2012. godine otvoren stečaj, jer je imovina samo okvirno procenjena na 22 miliona evra, što je tada bilo manje od dugova.

Tek naknadnom procenom u novembru 2013. ustanovljena je vrednost imovina na 68 miliona evra što je bilo višestruko više od dugova "Jugoremedije". Kako je činjenično stanje mnogostruko promenjeno u odnosu na trenutak otvaranja stečaja, poverioci, bivši radnici i akcionari "Jugoremedije" su 4. septembra 2014.godine zatražili od suda ponavljanje postupka i izmenu rešenja o otvaranju stečaja. "Mi smo se, isto kada i Vama, obratili i navedenom privrednom društvu, sa molbom da zajedno krenemo u akciju saniranja "Jugoremedije", koja i sada kada je u stečaju ostvaruje ogromnu zaradu, ali za drugoga, i da zajedničkim nastupom u stečajnom postupku okončamo ovu višegodišnju zloupotrebu zakona, državnih resursa i samih ljudi, radnika, te očekujemo njihov odgovor".

Nakon što je Jugoremedija izdata u zakup svi nadležni državni organi su omogućili zakupcu da različitim zloupotrebama i kršenjima propisa o registraciji lekova i ugovora o zakupu prenese intelektualnu imovinu Jugoremedije na svoje firme. "Enormna zarada koju je zakupac pritom ostvario dokazala je ono što mi već godinama tvrdimo - da ukoliko postoji politička volja, Jugoremedija može vrlo brzo da stane na noge, da vrati dugove i da posluje vrlo uspešno", navedeno je u pismu. Bivši radnici, akcionari i poverioci Jugoremedije uputili su pismo premijeru posle jučerašnjeg okupljanja pred zgradom fanbrike.

Prethodni put to su učinili 4. septembra kada su uputili zahtev zrenjaninskom sudu da se obustavi stečaj u toj firmi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".