Zrenjanin: Koliko je koštala obnova murala?

Obnova jednog od najprepoznatljivijih simbola Zrenjanina, mural "Četir' konja debela" završena je 25. avgusta, a obnovu murala je izvšio lično njegov autor, Milutin Mićić, koji je pre 23. godine i naslikao ovaj motiv.
Obnova jednog od najprepoznatljivijih simbola Zrenjanina, mural "Četir' konja debela" završena je 25. avgusta, a obnovu murala je izvšio lično njegov autor, Milutin Mićić, koji je pre 23. godine i naslikao ovaj motiv.

Projekat obnove propalih murala u Zrenjaninu najavio je Zrenjaninski poslovni krug ZREPOK 22. aprila ove godine, a kao prvi mural koji će biti obnovljen izabran je upravo "Četir` konja debela", kao jedan od najuočljivijih i najproznatljivijih simbola grada. Jedan od razloga je i zbog toga što se u proleće ove godine oko ovog murala digla velika prašina u javnosti zbog neprimerenog incidenta, koji je ionako oronulu fasadu sa muralom dodatno naružio i time izazvao gnev Zrenjaninaca. ZREPOK je odlučio da po hitnom postupku organizuje obnovu ovog murala.

Ukupna cena obnove murale je iznela 728.202 dinara i njegovu realizaciju pomogla je finansijski  kompanija "Carlsberg". Montažu i demontažu skele i građevinske radove izvodila je firma "Euro domus" iz Zrenjanina, a ti radovi su koštali 255.720 dinara. Troškovi firme "As komerc 023" Zrenjanin iznosili su 75.294 dinara. Autoru murala Milutinu Mićiću pritom je isplaćen honorar u bruto iznosu od 259.740 dinara. Za obnovu murala je potrošen materijal u vrednosti od 137.448 dinara, a od materijala za rekonstrukciju korišćeni su ekološki prihvatljivi materijali pod brendom "VITEX".

  • 14.09.2014 19:48
    uzas
    konji su mali, debeli, guzati.ne lice na konje.
    zasto ne mogu biti dika i ponos vec uradjeno kao "naiva". RUGLO grada! a bice izgleda jos.UZAS!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".