Pajtić: Razgovori s Pastorom neće uroditi plodom

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće ulaziti u vladu takozvanog nacionalnog jedinstva u pokrajini i ocenio da razgovori na koje je pozvao Ištvan Pastor neće uroditi plodom.
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće ulaziti u vladu takozvanog nacionalnog jedinstva u pokrajini i ocenio da razgovori na koje je pozvao predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor neće uroditi plodom.

"Ti razgovori neće uroditi plodom i neće dovesti do toga da SNS preuzme vlast u Pokrajini. SNS je stranka koja ima premalo poslanika u Skupštini Vojvodine da bi došla na vlast, i utoliko je gore i ružnije to što se po svaku cenu insistira na promeni vlasti, umesto da republička administracija sarađuje sa pokrajinskom", rekao je Pajtić.

Pajtić smatra da bi se na taj način mnogo više moglo učiniti za građane Vojvodine i da su izgubljene dve godine koje su mogle proteći u političkom neslaganju, ali u zajedničkom radu u interesu građana. Takođe, istakao je da ta partija nema nameru da ulazi u bilo kakve vlade takozvanog nacionalnog jedinstva.

"I kada je prvi put upotrebljen taj termin, a koristio se u prethodnim nedeljama, napomenuo sam da ne može postojati vlada nacionalnog jedinstva jer Vojvodina nije država, niti će biti država, a vlada regionalnog jedinstva zvuči groteskno", rekao je Pajtić. Na konstataciju lidera LSV Nenada Čanka da DS u Vojvodini ima legalitet, ali ne i legitimitet, Pajtić odgovara "da je to ono što narod zove tvrđenje pazara" u ovom slučaju za ishodovanje boljeg položaja unutar koalicije.

"I to je legitimno, jednako koliko je potpuno legitimna većina u Skupštini Vojvodine stečena na izborima. Besmisleno je pozivati se na jedan nivo izbora i ospravati legitimnost na drugim izborima", poručio je lider demokrata. On je naveo i da SVM nije imao predloge za povećanje participacije unutar koalicije, a LSV i NDS jesu imali predloge, te da o njima razgovaraju radni timovi. Predlozi su išli u pravcu povećavanja učešća Lige socijaldemokarata unutar većine i uključivanju NDS u većinu u pokrajinskom parlamentu i vladi.

Pajtić kaže da DS ne pristaje na "nasilje kao način političkog delovanja i komunikacije", a da "SNS na nasilan način pokušava da dođe na vlast u pokrajini". "I ako pristanemo na princip da Vučić treba da bude predsednik republičke, pokrajinske vlade i predsedenik Repubilke, mesnih zajednica, opština, onda se plašim da mi onda ne živimo u demokratskom društvu. Ne interesuje nas vlast sa takvim ljudima", rekao je Pajtić.
  • FBOLO

    15.09.2014 19:07
    Izdajnik
    Ja kao madjar kazem da je pastor izdajnik cak i svog madjarskog naroda.Samo se nadam da ce sve manje madjara glasati za SVM koji se udruzio sa radikalima koji se sad zovu SnS...Pastor je najgori jer on je izdao i vojvodinu i madjarski narod koji vise ne bi treebalo da smatra svojimnarodom..kakvi naprednjaci bre...sto dalje od njih...
  • Toma

    15.09.2014 08:56
    ištvan pastor branković
    izdajica Vojvodine zarad svojih sitnih interesa. Naravno da nema o čemu da se priča sa četnicima. Ne može se vlast rušiti samo zato što opozicija tako želi eto. Postoje izbori na svake 4 godine a ne svakih mesec dana.
    Nadam se da više niko neće glasati za SVM na idućim izborima i da će svm otići na politiČko smetlište gde im je i mesto nakon ovakve izdaje. Izdaja Građana Vojvodine.
    Tako je i Čeda nedelju dana pred izbore odjednom pristao da bude sa vuČićem u koaliciji, što ga je ekspresno koštalo cenzusa.
    i treba.
  • Nikola

    15.09.2014 07:52
    Pazi ovih botova sto se oglasavaju stranackim saopstenjima. Svaki put kad u recenici vidim rec "gradjani ce..." znam da je to pisao bot. A najprovidnije je kad napisu "gradjani su prepoznali". Alooooo botovi, ukljucite malo mozak i prestanite da prepisujete vasa stranacka saopstenja u komentare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".