Bačka Palanka: Prijave zbog solidarnih stanova

Nedavno se navršilo osam godina od kada je 30-tak porodica trebalo da se useli u stanove solidarnosti, čija je gradnja započela još pre deset godina u Ulici Cara Lazara u Bačkoj Palanci. Ti stanovi još nisu završeni.
Nedavno se navršilo osam godina od kada je 30-tak porodica trebalo da se useli u stanove solidarnosti, čija je gradnja započela još pre deset godina u Ulici Cara Lazara u Bačkoj Palanci. Ti stanovi još nisu završeni.

Izvođač radova bila je ovdašnja firma DOO "Zečević", a investitori su bili opštinski Fond za solidarnu stambenu izgradnju i preduzeća čiji bi se radnici uselili, po principu pola-pola. Svih ovih godina puno se o ovom problemu pričalo, vođeni su i vode se sudski sporovi, a ovih dana oštećeni stanari podneli su u krivičnu prijavu.

- Dešavalo se da u Srbiji investitor pokupi pare namenjene izgradnji stanova i da pobegne, a ovde je, po našem mišljenju, prevaru izvršio deo lokalne uprave - kaže Stevan Nježić, jedan od oštećenih stanara koji je svojim, uz još desetak potpisa oštećenih, podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci. - O našim mukama obavestili smo ovih dana najviše državne funkcionere, druge pravosudne institucije i sve one koji se bore protiv organizovanog kriminala. Ovde je reč o 37 stambenih jedinica i 1.890 metara kvadratnih stambenog prostora, koje smo mi i naša preduzeća platili. Zašto ovi stanovi ne mogu da se završe, odgovor moraju dati nadležni, kao što moraju da odgovore i zašto čekamo osam godina - kaže Nježić.

Oštećeni kažu da je bilo obećanja da će se njihov problem rešiti, a nadležni su to javno rekli još prošlog proleća. - Čak i na naše pisane zahteve da nam se obrate i da nam objasne javno zašto je došlo do ovakve štete nadležni nam ne odgovoaraju i pored obećanja - nastavlja Nježić. – Nije nam preostalo ništa drugo već da podnesemo krivične prijave, pa neka oni koji su ovlašćeni i plaćeni ispituju ko je kriv zbog ogromne štete koju je pretrpelo preko 30 porodica. Oštećeni očekuju odgovore na pitanja: kako je moglo da se desi da izvođač radova postane investitor, zatim, kako je mogla da nestane dokumentacija investicije od milion evra i zašto nadležni ne mogu da odobre izmenu građevinske dozvole?

- Naši protesti i javni nastupi u medijima i na ulicama nisu urodili plodom. Neka neko od nadležnih kaže definitivno kada će se završiti naši stanovi, koji su urađeni 80 odsto, kada će biti useljivi i ko će nama nadoknaditi štetu što i pored toga što smo naš deo obaveza izmirili moramo da budemo u tuđim stanovima kao podstanari - ogorčeno pita Nježić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina