Pajtić: Izbori 2016, ne podnosim ostavku

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će izbori za vojvođanski parlament biti održani 2016. godine, da je DS sigurna da ima većinu i da on neće podneti ostavku na funkciju pokrajinskog premijera.
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će izbori za vojvođanski parlament biti održani 2016. godine, da je DS sigurna da ima većinu i da on neće podneti ostavku na funkciju pokrajinskog premijera.

Na pitanje kako vidi izjavu premijera Aleksandra Vučića da "će uskoro biti izbora u Vojvodini", Pajtić je kratko rekao - 2016. godine, a na pitanje da li će podneti ostavku odgovorio u dve reči - ne, ne.

Na pitanje da li će se DS odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora za razgovore na temu političke situacije u toj pokrajini odgovorio je: "O tome ćemo u narednim danima".

Pastor: Prevremeni izbori nisu potrebni ni za mesnu zajednicu

Političke partije u Vojvodini u ovom trenutku nisu sposobne da održe konzistentnost izjava u toku samo jednog dana, a na političkoj sceni vlada kakofonija koju je nemoguće pratiti, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. On je ipak poručio da i dalje misli da Srbiji danas nisu potrebni prevremeni izbori čak ni za savet mesne zajednice, a kamoli za Vojvodinu.

Pastor je, u intervjuu za portal Vojvodina danas objasnio da se to dešava jer "većina političkih igrača nema odgovor na situaciju u Vojvodini".

Pastor je rekao da ne vidi mogućnost za rešavanje, pre svega političke krize u Vojvodini, jer vladajuća stanka u pokrajini (Demokratska stranka) govori o "neviđenim uspesima", a pri tom nema napretka u pogledu ustavnih pitanja, finansiranja, nadležnosti i budžeta za sledeću godinu.

Pastor je, istakavši da ne može da komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da "će uskoro biti izbora u Vojvodini" jer je nije čuo, rekao da u narednim danima očekuje nastavak razgovora započetih 16. septembra, a da je u međuvremenu već obavio nekoliko, sa predstavnicima onih koji učestvuju u parlamentarnom životu Vojvodine.

Bogaroški: Vučićevu izjavu nisam shvatio kao najavu izbora

Predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da izjavu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će "uskoro biti pokrajinski izbori" ne shvata kao najavu vanrednih parlamentarnih izbora.

Bogaroški je rekao da pomenutu izjavu shvata kao konstataciju da se približavaju redovni izbori za Skupštinu AP Vojvodine. "Pitanje je šta za koga znači termin 'uskoro' jer se i za redovne izbore može reći da će biti održani uskoro, pošto su na programu 2016. godine, odnosno za manje od godinu i po dana. Aktuelni sastav skupštine je prešao dve trećine, odnosno skoro tri četvrtine svog mandata i lično mislim da vanrednih izbora neće biti", kazao je Bogaroški.

On je rekao da će vanredni izbori biti raspisani ukoliko se većina poslanika opredeli za njihovo održavanje, ali je ponovio da smatra da se to neće desiti.

Mirović: Pastor nije spreman na rizične korake

SVM sada prepoznaje svoju odgovornost i probleme i to je za pohvalu, ali izgleda da nije spreman na rizične poteze, rekao je za "Danas" potpredsednik SNS Igor Mirović, nakon izjave lidera SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka i dalje članica vladajuće većine u Skupštini Vojvodine i da to nikada nije bilo sporno.

Upitan da li će SNS, posle ovakvog Pastorovog stava, učestvovati na narednim sastancima koje Pastor organizuje, Mirović je rekao da je pitanje da li će narednog sastanka i biti. "Ukoliko ga bude i ako bude jasno da će se na njemu doći do konkretnih rešenja, SNS će na sastanak doći. Ipak, o narednom sastanku odlučuje Pastor", rekao je Mirović.

  • Novosadjanka ponosna

    19.09.2014 17:32
    Toma
    Kroz ovaj grad se uvek islo uzdignute glave, jer smo takav narod. Volimo da nosom paramo oblake, a sa druge strane volimo da znamo sta se kod komsije u dvoristu desava. Nikada nismo marili ni za sta, a smece odakle na ulicama, pa sami ga bacamo. Odakle balege na ulicama, sami setamo tako neke zivotinje poput vas. Taksisti, pa boze moj rade svoj posao i hvala im zbog toga. Novcanik, nikada mi nije ni bio pun, tako da ne mogu da se zalim, jer uvek sam isto zivela, samo se ovaj put nadam da ce moja deca ziveti bolje, jer sam se je stisla i moje okruzenje. I jos nesto, hvala Premijeru na ovakvim reformama.
  • Toma

    19.09.2014 17:22
    cetnicki puc
    je nadam se , propao.
    Treba sacuvati Vojvodinu od prepakovanih cetnika.
    Do sad gde god su zajasili, zabelezili su NEVIDJEN USPEH. Niko ga nije video. Za neuspehe, dovoljno je prosetati Gradom kroz travuljinu, smece, taksiste I balegu,, ili pogledati u novcanik.
  • RodjO

    19.09.2014 16:48
    eto
    Jel ovaj Pajtić svestan toga da se od prošlih pokrajinskih izbora mnogo toga izmenilo. DS se raspao na NDS, DS i NS zar to nije već promena izborne volje? Pokazalo se da je bilo dosta lopovluka među DS, a bili su potom i parlamentarsni izbori i DS je poražena u pokrajini. Vlada koja vodi pokrajinu je izgubila legitimitet. Od stranke koja nosi predznak "demokratije" najmanje što se očekuje je da ne beži od izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.