Zrenjanin: Građani ne odustaju od odbrane jezera

Grupa nezadovoljnih Zrenjaninaca ne odustaje od protesta protiv postavljanja splavova na gradskom jezeru, a o celom slučaju obaveštena je i misija OEBS-a u Srbiji.
Grupa nezadovoljnih Zrenjaninaca ne odustaje od protesta protiv postavljanja splavova na gradskom jezeru, a o celom slučaju obaveštena je i misija OEBS-a u Srbiji.

Ulazi se u drugu sedmicu kako građani Zrenjanina dan i noć provode pored gradskog jezera i sabotiraju pokušaj vlasnika budućeg splava, Nikolu Novakovića, da montira osnovu za splav. On poseduje i rešenje gradske uprave o korišćenju dela obale i jezera, čime je i isticao legalnost svog postupka, ali se građani bune zbog same uloge koju bi splav imao na toj lokaciji.

Kako ističu nezadovoljni građani, njihovi zahtevi podrazumevaju da se Nikoli Novakoviću, kao i bilo kom drugom investitoru zabrani postavljanje plutajućih objekata na jezerima Begejske petlje, kao i da se ukine odluka Skupštine grada kojom se takve aktivnost omogućava. Tužbu protiv odluke o splavovima 53 revoltirana građana podnela su još 5. septembra, ali tada je izostala pravovremena reakcija nadležnih.

Protestu se bio pridružio i pevač Partibrejkersa Zoran Kostić Cane, koji je poznat po odlučnom stavu o ovom pitanju.

  • 22.09.2014 08:54
    Bravo Zrenjaninci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".