Subotica dobija Ulicu Verice Barać

Skupština grada Subotica usvojila je odluku da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.
Skupština grada Subotica usvojila je odluku da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.

Kako se navodi u obrazloženju, predlog da se jedna ulica ili trg u Subotici nazove imenom Verice Barać uputilo je Udruženje građana Subotice "Solidarnost" zbog činjenice se imenovana požrtvovano borila protiv korupcije u čitavoj Srbiji.

Barać je imenovana na čelo Saveta za borbu protiv korupcije Vlade 2003. godine, dok premijer bio Zoran Đinđić. "Radila je i borila se u uslovima pretnji, pritisaka, sudskih procesa i medijskih manipulacija, rukovodeći se interesima ugroženih i opljačkanih radnika, te uvek bila na njihovoj strani," navedeno je u obrazloženju.

Verica Barać je, kako se dodaje, svojim radom i zalaganjem bila neposredno vezana i za Suboticu, jer se Savet bavio i privatizacijama pojedinih firmi iz Subotice, čiji su radnici bili kod nje, "a između ostalog ona je naročito doprinela da se poništi privatizacija u Bratstvu, fabrici vagona" .

  • 25.09.2014 10:52
    Da je više takvih ljudi kao što je bila Verica Barać, ne bismo bili tu gde jesmo. Slava joj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.