Kikinda: Slobodna mesta u Narodnoj kuhinji

Više od 500 korisnika Narodne kuhinje u Kikindi dolazi po obroke svakog dana, a od toga su 185 korisnika deca.
Više od 500 korisnika Narodne kuhinje u Kikindi dolazi po obroke svakog dana, a od toga su 185 korisnika deca.

Za sada nema informacija da li će se povisiti sredstva za još veći broj korisnika kuhinje, ali iz Centra za socijalni rad Kikinda poručuju da trenutno svi koji su podneli zahtev obrok uredno i dobijaju. Pored toga, ima i dovoljno slobodnih mesta za one koji ispunjavaju uslove za narodni kazan.

Ono što je sigurno, korisnici Narodne kuhinje u Kikindi i dalje mogu da računaju na obroke u narednom periodu. Korisnici obrok dobijaju jednom dnevno, svakog dana, dok se praznicima uručuju lanč paketi, podsetili su iz Crvenog krsta Kikinda. Nažalost, muka nije zaobišla sirotinju ni ovoga puta, pa je na kazanu i dosta dece. Jesen je već stigla, i uskoro bi trebalo očekivati povećan broj zahteva za besplatan obrok u narodnoj kuhinji. Ona nije mogla da precizira da li će biti povećanja sredstava, kako bi se proširio broj onih kojima je obrok neophodan, jer o tome odlučuje lokalna samouprava.

U Centru za socijalni rad Kikinda potvrdili su nam da trenutno svi koji su podneli zahtev za besplatan obrok, uredno i dobijaju. Iz ove ustanove poručili su da ima i dovoljno mesta za prijavljivanje onih koji ispunjavaju uslove za besplatan obrok.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.