Pokrajinska vlada uputila pomoć Majdanpeku

Pokrajinska vlada uputila je humanitarnu pomoć stanovnicima Boljetina u opštini Majdanpek, koji su pretrpeli štetu u nedavnim poplavama.
Pokrajinska vlada uputila je humanitarnu pomoć stanovnicima Boljetina u opštini Majdanpek, koji su pretrpeli štetu u nedavnim poplavama.

Šleper sa namirnicama, sredstvima za higijenu, dušek i ćebadima, koje je obezbedila Pokrajinska vlada preko Direkcije za robne rezerve Vojvodine, ispratio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

- Dok neki sve napore ulažu u obaranje Pokrajinske vlade, ona oseća veliku odgovornost prema građanima opštine Majdanpek, i u naseljeno mesto Boljetin upućuje kamion pomoći sa 500 paketa prehrambenih artikala i 500 higijenskih paketa. Treba da pomognemo tim ljudima, koji trenutno ne mogu da uđu u svoje kuće i gde Vojska Srbije radi na sanaciji štete. Nadam se da će ova pomoć na neki način doprineti da bude obezbeđen normalan život tim ljudima - rekao je Bugarski.

On je dodao da je ovo samo jedna od akcija Pokrajinske vlade van teritorije Vojvodine. - Do sada smo pomagali i Šabac, Obrenovac, Čačak i pomoć upućivali svuda gde je bilo najpotrebnije. Uvek ćemo biti spremni da kroz naš sistem robnih rezervi i u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine uputimo potrebnu pomoć - rekao je Bugarski.

  • IVAN

    26.09.2014 07:14
    Pokrajinska vlada
    Oseca li Pokrajinska vlada odgovornost prema
    gradjanima Novog Sada?
  • Svan

    25.09.2014 22:49
    Vlada Vojvodine pomazu Majdanpek jer je DS tamo ostvarila po njihovim recima najbolji rezultat stranke. I sad da neko kaze da im politicki interes nije primaran u DS-u.
  • Y

    25.09.2014 22:19
    Evo, reći ću nešto... 2
    STRAŠNO. Oni kojima na ovom portalu - a doputovali su nekim prevozom ovamo, nakon što su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta - prete autohtonim vojvođanima nekakvom pucnjavom u slučaju da se otvori pitanje statusa Vojvodine u okvirima SR Srbije (u smislu povratka autonomije iz 1974. /što, uzgred, nije izazvalo nikakve tenzije, niti separatitičke tendencije/) mogu poručiti jedino da su nezahvalni za to što su primljeni punog srca, i na mnogo načina pomognuti da se inkorporiraju u ovu sredinu (konkretno: povoljnim stambenim kreditima, zemljom u zakup itd., dok ja - npr. - ovde rođen, nemam rešeno stambeno pitanje ni posle 42 god. r.s. / i nisam jedini na ovaj način diskriminisan/)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".