Sremska Mitrovica: Prihod manji za osam odsto

Na 27. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojen je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvih šest meseci tekuće godine, prema kojem je ostvareni prihod za oko osam procenata manji u odnosu na isti period prošle godine.
Na 27. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojen je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvih šest meseci tekuće godine, prema kojem je ostvareni prihod za oko osam procenata manji u odnosu na isti period prošle godine.

Planiran obim prihoda i primanja Odlukom o budžetu za ovu godinu iznosi 2.427.119.000 dinara, dok rashodi budžeta grada su u visini planiranih prihoda od 2.476.043 dinara. U periodu od 1. januara do 30. juna tekuće godine ostvaren je prihod od 867.766.294 što je 35,05 procenta od ukupno planiranih prihoda. Rashodi za isti period iznose 815.452.474 dinara, što je 33,93 procenata od ukupno planiranih rashoda za 2014. godinu.

Najviše priliva u gradsku kasu ostvareno je kroz porez na dohodak, dobit i kapitalne dobitke,dok je najteža stavka na strani rashoda korišćenje dobara i usluga. U odnosu na prvu, u drugoj polovini godine se očekuje nešto veći prihod, jer samo u mesecu avgustu je ostvaren priliv od 184 miliona dinara, a trenutno se realizuju porezi na imovinu, dok su nedavno uplaćene i dobiti javnih preduzeća.

  • Andrej

    29.09.2014 21:05
    To je tako kad strucni ljudi vode grad. A posebno kad su sa njima zajedno u vlasti i posteni. Pa onda nema provizija, nema mita, nema kradja, nema pronevera, naduvanih racuna i zloupotreba narodnog novca. Samo cvece cveta a nasi dragi i ekulturni sugradjani u vlasti mirisu i pevaju arije.
    A kad bi neko pitao - koliko je para otislo na Komunalac, a koje je on usluge pruzio, a koliko na Drekciju za izgradnju, a koliko na "kulturne" ustanove, skole, gde su dozvole, placevi, prodaja, gradnja stanova sa krimosima... njega bi valjda poslali u Rumu, jer toga u ovom Sremu nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".