Stefanović: Nisam opozicija Pajtiću

Nisam opozicija predsedniku DS Bojanu Pajtiću, niti opozicija u svojoj stranci, kaže Borislav Stefanović, potpredsednik DS.
Nisam opozicija predsedniku DS Bojanu Pajtiću, niti opozicija u svojoj stranci, kaže Borislav Stefanović, potpredsednik DS.

Stefanović kaže da pisanje tabloida o tome da postoji grupa u DS koja radi protiv Pajtića nije tačno i da to odgovara Aleksandru Vučiću, ali da mu neće, kako je rekao, omogućiti da zadovoljno trlja ruke.

"Jasno je da sam neko ko jasno i javno govori šta ne valja i šta treba raditi, ali moj cilj je osnaživanje stranke i nalaženje što boljih rešenja. Niko me neće ućutkati i skloniti u stranu zbog toga", kaže Stefanović za "Danas".

Na sednici GO DS održanoj u subotu vodila se oštra diskusija o trenutnoj poziciji DS, finansijskim problemima zbog nagomilanih dugova, i tome šta će DS ubuduće raditi. Za Stefanovića, koji je u svom govoru kritikovao rad stranke, atmosfera na GO je bila uobičajeno živa.

"Razmenjeni su različiti argumenti i mišljenja o situaciji u stranci. Nikome ništa nisam, niti ću, personalno zamerati. Samo ukazujem na negativne pojave, jer je jasno da finansijski i kadrovski loše stojimo i da nam treba jasan novi i konkretan program i javan otklon od loših poteza naše prošle vlasti", kaže Stefanović.

Upitan na koja loša kadrovska rešenja misli, on odgovara da je to stvar unutarstranačkih organa. Stefanović podržava vladu u senci koja je trenutno glavna stvar na kojoj Bojan Pajtić i njegovi saradnici rade.

"To je nešto što nema slavnu istoriju u našem političkom životu. Ako se dobro uradi taj posao, ona bi mogla da bude dobar način za svakodnevnu kritiku ove loše vlasti. Treba izabrati kvalitetne ljude, a ne sumnjam da ih u DS ima, koji osim toga moraju da budu hrabri, jer će morati svakodnevno da istupaju protiv ove vlade", objašnjava Stefanović.

Upitan da li je spreman da prihvati mesto u toj vladi, on kaže da to zavisi od ponude.

  • Tinker bellka

    30.09.2014 07:35
    Treba da u centrali urame onaj selfi svh članova ispred B92, baš su cakani. ,)
  • ns

    30.09.2014 06:39
    greška ds-a je što kad su počeli da pucaju nisu shvatili da su, kao i svi, iz grupe uspešnih lokalnih ljudi izs ideje postali državotvorna firma, kad su te pozicije izgubili nisu smeli da se ponašaju kao da u najmanju ruku imaju premijera i pet ministara, tada nema svađe tada ste otišli par koraka unazad nego lepo ponovo na lokal, svako svoje "dvorište" pa kad u zbiru ponovo budete jaki onda se koljite ko je protiv koga unutar partije, ovo je smešno klati se za partijske ideje i funkcije a ne zna se da li partija prelazi cenzus ili ne, probudite se!
  • 30.09.2014 06:25
    tanja
    To cemo jos da vidimo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina