Novi Bečej: Otvorena Kancelarija za smanjenje siromaštva

Novi Bečej je, kao pilot-projekat, danas dobio Kancelariju za smanjenje siromaštva, čiji je osnovni zadatak podrška socijalno ugroženom stanovništvu, koja će se ostvariti kroz njihovo usmeravanje ka radnoj aktivaciji.
Novi Bečej je, kao pilot-projekat, danas dobio Kancelariju za smanjenje siromaštva, čiji je osnovni zadatak podrška socijalno ugroženom stanovništvu, koja će se ostvariti kroz njihovo usmeravanje ka radnoj aktivaciji.

Ova kancelarija nastala je u okviru projekta "Mapiranje socijalno ugroženog stanovništva i promocija radne aktivacije socijalno ugroženog stanovništva na lokalnom nivou", koji je finansijski podržala Kraljevina Norveška. Tim povodom, ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nils Ragnar Kamsvag presekao je vrpcu na otvaranju.

"S obzirom na to da je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji, smatramo da je vrlo važno obratiti pažnju upravo na to da se pronađu efikasni načini, u finansijskim konstrukcijama, da se obezbedi pomoć i pronađu neophodna rešenja", rekao je on.

Koordinatorka novootvorene Kancelarije Olga Lalić smatra da je ovo veoma značajan korak u borbi protiv siromaštva za sve građane opštine Novi Bečej. "Kancelarija će građanima omogućiti drugačiji način zarade za osnovna životna sredstva, umesto da pišu molbe, što nikom nije lako. Ljudi će upućivati Kancelariji svoje zahteve za jednokratne novčane pomoći, a Komisija će ih dalje upućivati u određene institucije, gde će taj novac moći i da zarade. Projekat je finansiran od strane ambasade Kraljevine Norveške i ukoliko se ovaj sistem funkcionisanja pokaže kao dobar, a sigurno hoće, mi ćemo se truditi da se projekat održi i nakon implementacije. Vrlo je bitan taj psihološki momenat gde će ljudima biti data mogućnost da razvijaju osećaj pripadnosti i društvene koristi", rekla je ona.

Projekat se trenutno odvija u pet opština: Plandištu, Pećincima, Novom Bečeju, Adi i Novoj Crnji, a podržala ga je i vladina Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom. Kancelarija za smanjenje siromaštva je otvorena u zgradi stare vranjevačke opštine i smeštena je u prostoru koji joj je ustupila Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej. To je logičan nastavak saradnje, jer je Kancelarija za mlade učestvovala u pisanju projekta, a pomoći će i u njegovoj primeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina