Subotica: Sve više migranata iz Indije

U poslednje vreme sve je više migranata koji dolaze iz Indije, a prema podacima sa koji raspolaže Centar za tražioce azila, broj migrana u Subotici nije povećan, ali je promenjena struktura.
U poslednje vreme sve je više migranata koji dolaze iz Indije, a prema podacima sa koji raspolaže Centar za tražioce azila, broj migrana u Subotici nije povećan, ali je promenjena struktura.

Pored Indijaca, kojih je sve više i dalje na gradskoj deponiji se skrivaju migranti iz iz Pakistana, Avganistana i iz Somalije. Kriju se na Paliću, gradskoj deponiji, a oni imućniji iznajmljuju stanove u gradu. Njihov jedini cilj je da dođu do zemalja Evropske unije, jer smatraju da ih tamo čeka bolji život. Sahim Sink je iz Indije, a po zanimanju inženjer. Morao je da napusti svoju rodnu zemlju, jer je bežao od progona. Kaže da mesec dana čeka kako bi došao do Mađarske.

Sa njim do boljeg života zajedno putuje i Ali Said, koji beži od progona talibana. Njegova zemlja je pogođena ratom i smatra da zaslužuje bolji život. Kažu da su godinu dana putovali do Subotice i do sada put platili oko 10.000 evra. Niko od tražioca azila ili migranata ne želi da ostane u Srbiji, njihov jedini cilj su zemlje Evropske unije gde se nadaju da će pronaći bolje sutra.

  • Suzi

    08.02.2015 07:17
    Niko neće u Srbiju
    Niko neće u Srbiju. Šta nama fali? A kada Srbija uđe u EU,po navedenim uslovima,moraćemo sve natrag da ih primimo jer će ih deportovati iz Nemačke,Mađarske,Austrije baš ovde u Vojvodinu, to je uslov EU,da emigrante smesti u budućnosti u EU Vojvodine i Srbije.... onda će im biti super Srbija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina