Pančevo: Dogradnja romskog naselja Šumice

Naselje u Šumicama u kom žive Romi, zahvaljujući projektu OEBS-a, trebalo bi da se osavremeni.
Naselje u Šumicama u kom žive Romi, zahvaljujući projektu OEBS-a, trebalo bi da se osavremeni.

Kao prvi korak, Gradsko veće je danas usvojilo izmene u Planu detaljne regulacije za ovo selo koji će i omogućiti gradnju i dodatnog stambenog prostora i sanitarnih čvorova. Izmena Plana detaljne regulacije Starčeva predviđa dogradnju i nadgradnju postojećih objekata socijalnog stanovanja u bloku 49, tačnije naselju Šumice. Plan je izmenjen kako bi mogao da se ostvari projekat OEBS-a pod nazivom "Ovde smo zajedno – evropska podrška za inkluziju Roma". Cilj je da se poboljšaju uslovi stanovanja za Rome u ovom naselju.

- Grad se od ponuđenih modela stanovanja opredelio za dogradnju stambenih prostorija, uz pomoć sa strane, i dogradnju sanitarnih prostorija, da se podigne standard stanovanja romske populacije. Za ovu lokaciju smo se odlučili zato što su objekti u državnom vlasništvu i nemaju imovinsko-pravnih problema. Takođe želimo da zadržimo romske porodice tu gde stanuju, pošto nisu sklone da menjaju lokaciju - rekla je Svetlana Drakulić iz Gradske uprave.

Na Gradskom veću je prihvaćena i odluka Nadzornog odbora "Zelenila" o promeni reda na pijacama, koji obuhvata šta se gde može prodavati, radno vreme, održavanje čistoće i slično. Reč je, u stvari, o usklađivanju internog akta sa Odlukom o pijacama, te to neće značiti promenu i za kupce i za prodavce.

- Došlo je do malih pojašnjenja. Ništa novo, samo detalji oko vremena ulaska i izlaska dobavljača sa pijace. Male su korekcije, samo smo uskladili sa postojećim aktima novi pijačni red, kazao je Žarko Rakočević iz JKP-a "Zelenilo". Gradsko veće je promenilo i sastav Saveta za zdravlje. Umesto dr Vladimira Vajsa, koji je zasnovao radni odnos u drugoj ustanovi, u Zdravstvenom savetu biće dr Todor Višekruna ispred Opšte bolnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina