BDP u Vojvodini iznad republičkog proseka

Prema Uredbi Vlade Srbije, AP Vojvodina je svrstana u razvijene regione, u kojima je bruto domaći proizvod iznad vrednosti republičkog proseka.
Prema Uredbi Vlade Srbije, AP Vojvodina je svrstana u razvijene regione, u kojima je bruto domaći proizvod iznad vrednosti republičkog proseka.

O tome, zaključak je sa današnje sednice Pokrajinske vlade, govore svi bitni ekonomski pokazatelji, kao što su stepen stranih i domaćih investicija, rezultati  u oblasti proizvodnje, uvoza i izvoza, smanjenje broja nezaposlenih, rast broja zaposlenih, prosečna zarada, broj razvijenih i nerazvijenih opština, odnos zaposlenih u proizvodnom i javnom sektoru.

Što se tiče pomoći poplavljenom stanovništvu, Pokrajinska vlada je poslala 50 tona brašna iz robnih rezervi AP Vojvodine, koje je namenjeno za proizvodnju hleba za stanovnike Jamene u opštini Šid.  Vrednost pomoći iznosi 1,9 miliona dinara.

Kada je reč o stočarstvu, potrebno je da se obezbede hitna finansijska sredstva koja bi se usmerila za podsticaje u stočarstvu, za korišćenje obnovljenih pašnjaka, za stimulaciju u prerađivačkoj mesnoj industriji i za podsticaje za zapošljavanje ljudi u mesnim zajednicama, koji bi čuvali stada i ispaše. Naime, u poslednjih 10 godina, u obnovu pašnjaka uloženo je oko 200 miliona dinara, od čega je više od polovine iz stranih izvora. Na taj način, zaključak je Pokrajinske vlade, obnovljeno je 1.200 hektara pašnjaka u 12 zaštićenih zona u Vojvodini.

Takođe, Direkcija za robne rezerve Vojvodine zadužuje se da, na zahtev za pomoć eparhije Raško-prizrenske i Kosovsko-metohijske, pošalje hranu u šest narodnih kuhinja na prostoru Kosova i Metohije. Za neometan rad narodnih kuhinja biće upućeno 20 tona brašna i 4.005 litara ulja, u vrednosti od 1,1 milion dinara.

  • 01.10.2014 16:09
    To znači da su čelnici SNS (Mirović, Knežević, Maja Gojković a bogami i njihov lider) sve vreme lagali kako je Vojvodina nerazvijena jer je navodno uništila sadašnja pokrajinska vlast. Dakle, još jednom su uhvaćeni u laži. Dokle?
  • šumadinac

    01.10.2014 14:59
    Braćo Bosanci, bravo
    Da nije vas da mešate i mutite ovi vojvođaneri bi se samo jedili i od BDP-zero, ničevo/čujem da ovu zadnju reč mnogo volu...
  • lolcina

    01.10.2014 14:54
    Jedino ako BDP znaci "bosanski doprinos pokrajini".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina