Kikinda: Vredne donacije za Opštu bolnicu

U okviru akcije "Zdravlje za sve - zato što brinemo", predstavnici Rotari kluba uručili su kikindskoj Opštoj bolnici automatski hematološki analizator vredan 28.800 dolara.
U okviru akcije "Zdravlje za sve - zato što brinemo", predstavnici Rotari kluba uručili su kikindskoj Opštoj bolnici automatski hematološki analizator vredan 28.800 dolara.

Tim povodom koordinator projekta Milan Jovanović rekao je da će ovaj hematološki analizator tri do četiri puta pojeftiniti analize, što će Bolnici uštedeti nekoliko miliona dinara. Ovaj projekat je, do sada, rađen u 18 zdravstvenih ustanova, a u njemu je učestvovalo 12 Rotari klubova.

O značaju donacije za unapređenje zdravstvene zaštite načelnik laboratorije kikindske Bolnice Branislav Ilkić rekao je da svaka dijagnostika zahteva određene aparate, a zahvaljujući ovoj donaciji biće u mogućnosti da blagovremeno i tačno odgovore na sve zahteve. Dijagnostika pomaže kliničarima da na vreme postave pravilnu dijagnozu, "a ovaj novi aparat će upravo tome doprineti".

Do sada je Rotari klub kikindskoj Bolnici donirao tri vozila, endoskopski aparat i lekove, a u planu za sledeću godinu je nabavka sterilizatora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.