Pokrajina pomaže izbeglicama u Somboru

U somborskoj kancelariji Komesarijata za izbeglice u ponedeljak su potpisani ugovori o dodeli pomoći u građevinskom materijalu izbeglim i prognanim licima.
U somborskoj kancelariji Komesarijata za izbeglice u ponedeljak su potpisani ugovori o dodeli pomoći u građevinskom materijalu izbeglim i prognanim licima.

Pokrajinski fond za pružanje pomoći izbeglim i prognanim licima svake godine realizuje program pomoći tokom cele godine, rekao je Radomir Kukobat, direktor fonda. - Upravo smo potpisali ugovore o dodeli građevinskog materijala za naše korisnike na teritoriji grada Sombora. Reč je o 14 porodica koje su se javile na naš javni poziv proletos. Upravo ovih dana u toku je i isporuka materijala za kojim su izbegla i prognana lica pokazala potrebu, paketa u vrednosti od 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti - objasnio je Radomir Kukobat.

Izbeglim i prognanim licima koja su prošla konkurs uručuje se tazličiti građevinski materijal: cement, unutrašnja i spoljašnja stolarija, odnosno materijal kojim se kuće popravljaju ili dovode u adekvatno stanje za stanovanje.

Radomir Kukobat je kazao da je gotovo polovina raspoložive pomoći upućena u Sombor zahvaljujući agilnosti poverenika Komesarijata za izbeglice Zlatka Milićevića. Milićević se zahvalio pokrajinskom fondu na pruženoj pomoći i najavio skore, nove donacije za izbegla lica.

  • v

    07.10.2014 15:45
    dašta saša da će prodati isto kao što su prodavali brašno ulje,šečer i feta sir početkom 90-ih na pijacama po vojvodini!
  • 07.10.2014 11:04
    Vojvodina im daje pomoc, a oni da mogu rado bi je ukinuli...
  • saša

    07.10.2014 10:43
    moram ovo reci
    mada znam da cu naici na osudu- koliko dugo ti prognani i izbegli imaju pravo na pomoc i kako ih nije sramota da 20godina nakon sticanja tog statusa i dalje traze i dobijaju neke dotacije... vredja zdrav razum, to je kao kada bih ja sada otisao u moju srednju skolu i trazio uzinu jer mi je pripadala pre 20 godina... svoja imanja "preko" su prodali, ne fsli njima nista, a materijal ce prodati, bez i malo srama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina