Zrenjanin: Deset dana za uklanjanje delova splava sa jezera

Vlasniku planiranog splava na zrenjaninskom gradskom jezeru naređeno je da mora da ukloni montažne objekte sa jezera u roku od deset dana.
Vlasniku planiranog splava na zrenjaninskom gradskom jezeru naređeno je da mora da ukloni montažne objekte sa jezera u roku od deset dana.

Odlukom komunalne inspekcije donete 6. oktobra, Nikoli Novakoviću nalaže se da u roku od deset dana mora da ukloni dva pontona i 13 komada armaturne žice, postavljene na obali gradskog jezera u Zrenjaninu. Ukoliko navedene stavke ne ukloni u roku od deset dana, inspekcija će ih prinudno ukloniti. Ovaj organ je ustanovio da je Novaković bez dozvole nadležnog organa počeo da postavlja temelje planiranog splava, jer je na ranije rešenje za postavljanje uložena pravovremena žalba. Novaković se pobunio zbog ove odluke inspekcije, tvrdeći da nije bio obavešten da je stigla tužba na njegovu dokumentaciju, te da "ne bi obavljao nikakve radnje da je bio obavešten".

Radna grupa koja od početka prati ilegalni pokušaj postavljanja splava sumnja da će, zbog nepoznatih interesa koje gradski organi imaju u vezi sa splavom, ova odluka maksimalno odlagati. Članica radne grupe Zorica Radišić kaže za 021.rs da je gradonačelniku Zrenjanina u tri navrata postavljeno upravo pitanje koristi koje organi imaju od odugovlačenja i bespravnog činjenja u vezi sa problemom Novakovića, ali da odgovor nije dobijen.

Zanimljivo je i da je Skupština Zrenjanina na dnevni red za sledeću sednicu stavila Odluku o izmenama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera. Izmene ove odluke podrazumevaju da osoba, nakon odluke o uklanjanju montažnih objekata, ima rok od 180 dana da svoj materijal preuzme i ukloni, a ranije je važio rok od 60 dana.

Povodom nastavka ovih dešavanja u vezi sa izgradnjom splava, protiv kojeg se građani Zrenjanina bore već nekoliko meseci, pokrenuta je i peticija. Podsetimo, Nikola Novaković je nedavno pokušao da preko noći postavi splav, ali su ga građani sprečili. Oni ne odustaju od odbrane gradskog jezera, tvrdeći da urbanistički plan za splav nije funkcionalan, te da bi naštetio jezeru. O celom slučaju obaveštena je i misija OEBS u Srbiji. (G.N.)

  • 10.10.2014 19:51
    Rok
    Kada je meni zrenjaninska komunalna policija naložila da uklonim šut sa javne površine rok je bio itekako kraći - čitavih 48 sati!
  • zorica

    09.10.2014 16:24
    grešite
    Grešite, Đorđe, uopšte se ne radi o prisustvu kičme kad se radi o činjenju i nečinjenju komunalne inspekcije, a naročito komunalne policije, čiji se načelnik (vrlo verovatno) otvoreno stavio na stranu tzv investitora, naočigled građana kobne noći u kojoj je izvršeno nekažnjeno nasilje nad pravdom, zakonom i okupljenim građanima. Najtragičnije je da ta persona ima toliko ingerencija i da je bar malo obavljao svoj posao, da je pazio na zakonitost dokumenata koje je dobijao - do svega ovog ne bi došlo. Naprotiv, učinio je, izgleda, koliko god je mogao da idiotska ideja o splavovima na centralnom gradskom jezeru dobije čitavu gomilu falš papira koji treba da zavaraju neoprezne i načine užasnu štetu! Ua Virijević Igor!!!
  • djordje

    09.10.2014 13:16
    Najzad
    Ovakva odluka komunalne inspekcije je dokaz da postpje i ljudi koji poštuju zakon. Poštovanje za zaposlene u komunalnoj policiji na kičmi koju su pokazali, a protiv nepotizma u organima opštine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.