Zrenjanin: Sud privremeno zabranio postavljanje splava

Osnovni sud u Zrenjaninu doneo je juče rešenje o privremenoj zabrani postavljanja splava na jezero u centru tog grada.
Osnovni sud u Zrenjaninu doneo je juče rešenje o privremenoj zabrani postavljanja splava na jezero u centru tog grada.

Kako se navodi u sudskom rešenju ugostitelju Nikoli Novakoviću se zabranjuje preuzimanje u posed vodnog zemljišta radi postavljanja splava, kao i postavljanje splava na toj parceli. Ta privremena mera će trajati do pravosnažnog okončanja parničnog postupka koji se vodi u zrenjaninskom Osnovnom sudu, piše u obrazloženju rešenja.

Predstavnica građana koji dežuraju pored jezera više od mesec dana Milana Vukov rekla je za RTV da će se dežurstva nastaviti sve dok vlasnik splava ne ukloni objekte kojima je pre nedelju dana oko tri sata ujutro pokušao da ogradi deo obale jezera. "Nakon toga moraćemo da verujemo pravnoj državi i obustavićemo dežurstva", poručila je Vukov.

Ona je objasnila i da je po rešenju Komunalne policije ugostitelj dužan da u roku od deset dana ukloni sve što je u međuvremenu postavljeno pored jezera, te da taj rok ističe u četvrtak sledeće nedelje.

Podsetimo, Nikola Novaković je nedavno pokušao da preko noći postavi splav, ali su ga građani sprečili. Oni ne odustaju od odbrane gradskog jezera, tvrdeći da urbanistički plan za splav nije funkcionalan, te da bi naštetio jezeru. O celom slučaju obaveštena je i misija OEBS u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".