Kikinda: "Univerexport" kupio "Angropromet"

Dogovor o preuzimanju Angroprometovog lanca trgovine u Kikindi od strane novosadske kompanije Univerexport, zvanično je i postignut dobijanjem saglasnosti Кomisije za zaštitu konkurencije.
Dogovor o preuzimanju Angroprometovog lanca trgovine u Kikindi od strane novosadske kompanije Univerexport, zvanično je i postignut dobijanjem saglasnosti Кomisije za zaštitu konkurencije.

Budući da će pripajanjem ovog trgovinskog lanca Univerexport doći na prvo mesto domaćeg lanca trgovine, više od 250 radnika koji su zaposleni u Angroprometovim radnjama ostaće na svojim radnim mestima, potvrdila je Olivera Ćirković iz  kompanije Univerexport.

Takođe, novosadski Univerexport nastaviće i prodaju asortimana mešovite robe,  ali ne  u istoj meri kao što je to do sada radio Angropromet, koji se posebno isticao u prodaji mešovite robe - bele tehnike, garderobe i drugih proizvoda. Pored kupovine Angroprometovog lanca trgovina, postignut je i dogovor o kupovini zrenjaninskog Lurdija, čime će ovaj novosadski trgovac povećati mrežu za oko 40 objekata.

Posle belgijskog Delhaizea i hrvatskog Agrokora, odnosno Idee, Rode i Mercatora, Univerexport će doći na treću poziciju u prehrambenoj maloprodaji Srbije, a biće prvi kada je reč o domaćem trgovinskom lancu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".