Najava sve bolje saradnje APV i OEBS

Više od trideset uspešnih zajedničkih projekata, nastavak dosadašnje partnerske saradnje i analiza aktuelne situacije u Vojvodini, ključne su teme današnjeg razgovara predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i šefa Misije OEBS u Srbiji Petera Burkharda.
Više od trideset uspešnih zajedničkih projekata, nastavak dosadašnje partnerske saradnje i analiza aktuelne situacije u Vojvodini, ključne su teme današnjeg razgovara predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i šefa Misije OEBS u Srbiji Petera Burkharda.

Ambasador Burkhard rekao je da je zadovoljan projektima koji su rađeni ili su trenutno aktuelni sa institucijama, medijima, policijom i sudstvom sa teritorije APV. Vojvodina se, istakao je Burkhard, tokom vremena nametnula kao zainteresovan i odgovoran partner u sprovođenju značajnih načela za koje se OEBS zalaže, poput ukupne demokratizacije društva, jačanja institucija, ostvarivanja prava manjinskih nacionalnih zajednica i medijskih sloboda.

Govoreći o pitanju zaštite, unapređenja i ostvarivanja prava nacionalnih zajednica u Vojvodini, Pastor je rekao da, po ovom pitanju, Vojvodina može da posluži kao "evropski model". Mesta za unapređivanje i oblasti u kojima bi se standardi i nadalje mogli unapređivati i dalje postoje, i na tome bi se u narednom periodu, i kroz saradnju sa OEBS-om, moglo puno toga pokrenuti i uraditi.

O aktuelnoj političkoj situaciji u Vojvodini, Pastor je rekao da će, iako je taj proces veoma težak i natopljen različitim ambicijama političkih aktera, nastaviti da insistira na rešenju koje će u prvi plan izbaciti rad na pitanjima koje su za Vojvodinu i njene građane od suštinskog značaja a to su pitanja zakona o nadležnostima i finasiranju pokrajine, budućeg ustavnog uređenja i pitanja budežeta za 2015/2016. godinu. Pastor i Burkhard zaključili su da će i u narednom periodu saradnja OEBS i Skupštine Vojvodine nastaviti da se razvija i unapređuje.

  • janko

    14.10.2014 06:47
    sta je to?
    nesto se zakuvava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.