Srbobran: Skupljaju donacije pod tuđim imenom

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser" saopštilo je da nepoznate osobe danima prikupljaju donacije, posećujući srbobranska domaćinstva.
Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser" saopštilo je da nepoznate osobe danima prikupljaju donacije, posećujući srbobranska domaćinstva.

"Biser" tvrdi da ovo nije tačno, te da nijedan dinar nije došao u ovo udruženje. Takođe, kako navode, oni trenutno ne sprovodi nikakvu akciju sakupljanja donacija.

"Veoma nam je važno da se sa ovom informacijom upoznaju stanovnici opštine, zato što smo od pojedinaca koji su dali novac, dobili informaciju da su bili u uverenju da su dali Udruženju 'Biser' i da su zato i učinili donaciju. Bez jasnog predstavljanja i upoznavanja svakog ko daje novac, za koga ga daje i u kakve namene građani se dovode  u zabludu, a naše Udruženje stavlja u negativan kontekst", navodi se u saopštenju ovog udruženja.

"Biser" navodi da nema ništa protiv da neko, ukoliko ispunjava zakonom predviđene uslove i javno i transparentno kaže za čega sakuplja novac, to zaista i čini, ali je dužan da nikoga ne dovede u zabludu i da "nikome ne oteža položaj u društvu, kao što to čini ovom udruženju".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".