Zrenjanin: U toku uklanjanje pontona sa gradskog jezera

Osnove za gradnju splava na gradskom jezeru u Zrenjaninu uklanjaju se po nalogu komunalne inspekcije.
Osnove za gradnju splava na gradskom jezeru u Zrenjaninu uklanjaju se po nalogu komunalne inspekcije.

Građani Zrenjanina koji su nedeljama protestovali i boravili ispred jezera dan i noć kažu da su ponosni na svoju upornost, ali da to nije kraj borbe jer će, kako kažu, neko insistirati da se taj splav postavi.

Jedna od članica grupe protestanata "Stop splavovima" Zorica Radišić kaže za 021.rs da tek sledi epilog slučaja, jer se na sudu mora ustanoviti ko je odgovoran za ovu ilegalnu akciju.

"Ovo je vrlo mučna borba, a da je bila prekinuta, mogla je dovesti do nesagledivih posledica. Nema druge nego da nastavimo da isterujemo pravdu, jer lokalna samouprava natprosečno ne obraća pažnju na potrebe građana", kaže ona.

Građani će se sada povući sa jezera, ali tvrde da će se, po potrebi, vratiti. Više informacija u vezi sa odlukom inspekcije i celom situacijom moglo bi se očekivati u petak, kad će se održati sednica gradske Skupštine. Doduše, na dnevnom redu nije navedeno da će jedna od tema biti splavovi.

Tužbu protiv vlasnika nesuđenog splava, Nikole Novakovića, podnelo je 53 građana još 5. septembra, Osnovnom sudu u Zrenjaninu. Građani su u protestima još od kraja aprila, redovno dežuraju pored jezera kako bi sprečili postavljanje splava, a boravili su i tokom noći. (G.N.)

  • ns

    15.10.2014 08:43
    znači nije problem u nakaradnoj radikalskoj vlasti i oni je imaju i mi je imamo, problem je u našem kolektivnom boljenju međunožja da reagujemo na krađu i devastaciju u našem gradu! neko je to lepo rekao "nije milošević kriv, mi smo g*vna"
  • ime

    14.10.2014 14:58
    Pobeda gradjana nad bahatim diletantima u vidu lokalne vlasti, bravo gradjani...
  • antiglobalista

    14.10.2014 14:08
    Teška pobeda razuma
    Zrenjaninci, BRAVO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".